- Ikke noe håp om å finne dem i live i sjøen

To personer fortsatt savnet etter båtkrasjen i natt. Brukte ikke redningsvest.

 SØKER:  Dykkere deltar i søket etter to personer som er savnet etter en kollisjon mellom to båter i skjærgården i Kragerø lørdag morgen.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SØKER: Dykkere deltar i søket etter to personer som er savnet etter en kollisjon mellom to båter i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRAGERØ/OSLO (Dagbladet): Politiet har nå fått på plass en miniubåt, som settes inn i søket etter en mann og kvinne i Kragerø etter nattens båtkollisjon mellom en skjærgårdsjeep og en taxibåt.

Politioverbetjent ved Kragerø politistasjon, Øystein Skottmyr, bekrefter til Dagbladet at de savnede er fra Telemark.

Én 33-år gammel mann ble funnet bevisstløs i skjærgårdsbåten og er flydd til Ullevål sykehus med hodeskader, etter krasjen ved 03.30-tiden i natt. Oslo universitetssykehus opplyser at mannens tilstand er fortsatt er livstruende.

Håpet ute på sjøen Ytterligere en person befant seg i skjærgårdsbåten, men slapp fra kollisjonen uskadd. Det samme gjorde føreren av taxibåten. Alle de fire ombord i skjærgårsjeepen skal være i 30-årene, ifølge Varden.

Redningsleder Eric Willassen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge opplyser til Dagbladet at håpet er ute for å finne dem i live dersom de befinner seg i sjøen.

- Det er ikke lengre håp om å finne noen i havoverflaten nå, så nå er det søk etter antatt omkomne på sjøen med dykkere og og miniubåt, sier Willassen.

Manglet redningsvest Willassen forteller at det har vært svært gode søkeforhold og at Sea King-helikopteret fikk søkt havoverflaten grundig under gode forhold.

- Siden de ikke hadde redningsvest på seg, tror vi ikke det er mulig å finne dem i havoverflaten, sier Willassen.

- Det er et lite håp om å finne dem på land, men det håpet svinner raskt nå som tiden går, sier redningslederen.

Politioverbetjent Øystin Skottmyr bekrefter at det ser mørkt ut med tanke på å finne de savnede i live.

- Vi har alltid et håp om at man skal finne de i live. Men samtidig er vi er såpass realistiske og søker med undervannskamera og dykkere. Vi ser det dramatiske i ulykken, og ser at det kan være en dødsulykke, sier politioverbetjenten til Dagbladet.

Operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt opplyser at de har tatt rutinemessige blodprøver av de overlevende.

- Vi har foretatt flere avhør i saken, men vi vil ikke gå ut med informasjon om hva som har blitt sagt nå, sier Hanssen til Dagbladet.

Høy fart kan være årsaken Innsatsleder Kjell Ove Sørenmo opplyser at de fortsetter søket.

- Vi tar fortløpende vurderinger. Vi må jo finne dem, så vi må holde på så lenge vi må, om det blir i dag, i natt eller i morgen. Det er fortsatt under 12 timer siden ulykken.

- Vi har fortsatt leteaksjon, og søker på land, både på fastlandet og øyene med hund. Vi har båter på sjøen, politibåt og redningsskøyte, og dykkere og mannskap fra Røde Kors og Sivilforsvaret.

Hva som forårsaket ulykken er ennå uklart, men ifølge Hovedredningssentralen kan høy fart ha vært et element da kollisjonen skjedde.

 HÅPET SVINNER:  Innsatsleder Kjell Ove Sørenmo forteller at håpet svinner i forhold til å finne de to savnede etter nattens båtulykke i Kragerø. Foto: Hege Dancke Stølan / Dagbladet
HÅPET SVINNER: Innsatsleder Kjell Ove Sørenmo forteller at håpet svinner i forhold til å finne de to savnede etter nattens båtulykke i Kragerø. Foto: Hege Dancke Stølan / Dagbladet Vis mer