- Ikke noe mistenkelig bak likfunn

Mannen som antas å være drapsetterlyste Gerbrewold skal obduseres i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dansk politi har hatt et likskue av mannen som antas å være den drapssiktede Yafet Kassa Gerbrewold (27).


- Vi har hatt et likskue og fant ingen tegn på at det har foregått noe kriminelt, sier vise-politikommisær Steen Hørlyk i politiet i Frederikshavn til Dagbladet.no.

Gebrewold skal ha drept sin 19 år gamle kone på hybelen hennes i Anker studenthjem den 23. juni, før han rømte landet og tok danskebåten til Fredrikshavn.Funnet død i Danmark

Mannen ble funnet død i havnebassenget i Fredrikshavn i går morges av en havneansatt. Politiet bekrefter ikke hvem den avdøde mannen er, men dansk TV2 kunne i går erfare at det er drapsetterlyste Gerbrewold.

- Han hadde ingen papirer på seg da han ble funnet, så vi avventer at norsk politi skal identifisere mannen, sier Hørlyk. Avdøde hadde imidlertid et sett med nøkler på seg.

- Nøklene passer til en leilighet i Oslo som tilhører en person som passer med de opplysningene om mannen vi tror det kan være, sa Hørlyk til Dagbladet.no i går.

Obduseres i morgen

AVDØDE BLE FUNNET I HAVNEBASSENGET I FREDERIKSHAVN: Danske politi utelukker at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til mannen som antas å være den drapsettersøkte 27-åringen. Foto: Finn Folstad/SCANPIX
AVDØDE BLE FUNNET I HAVNEBASSENGET I FREDERIKSHAVN: Danske politi utelukker at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til mannen som antas å være den drapsettersøkte 27-åringen. Foto: Finn Folstad/SCANPIX Vis mer

Nå venter norsk politi på å få avdøde tilbake til Norge for obduksjon.

- Oslo politidistrikt har fremmet en anmodning til dansk politi om å få liket til Norge for obduksjon her. Formalitetene kan ta noe tid, og vi tror derfor obduksjon tidligst finner sted i morgen, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslopolitiet til Dagbladet.no.


Dagbladet.no følger saken.

SIKTET FOR KONEDRAP: Yafet Kassa Gerbrewold.