Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke noe oppsving for Romney etter landsmøte

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney har ikke fått det forventede oppsvinget på meningsmålingene.

UNORMALT:  Vanligvis opplever amerikanske presidentkandidater et hopp på meningsmålingene i kjølvannet av landsmøtene hvor de hylles og offisielt utpekes til kandidater. Foto: Michael Conroy / Ap Photo / NTB Scanpix
UNORMALT: Vanligvis opplever amerikanske presidentkandidater et hopp på meningsmålingene i kjølvannet av landsmøtene hvor de hylles og offisielt utpekes til kandidater. Foto: Michael Conroy / Ap Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En måling utført av Gallup umiddelbart etter Republikanernes landsmøte i forrige uke, viser at Romney på det tidspunktet fortsatt lå 1 prosentpoeng bak president Barack Obama.

De to kandidatene foran høstens presidentvalg i USA fikk henholdsvis 46 og 47 prosents oppslutning.

Vanligvis opplever amerikanske presidentkandidater et hopp på meningsmålingene i kjølvannet av landsmøtene hvor de hylles og offisielt utpekes til kandidater.

Av de spurte i Gallup-målingen svarer 40 prosent at Republikanernes landsmøte ga dem mer lyst til å stemme på Romney. Men 38 prosent svarer at møtet hadde stikk motsatt effekt.

Møtet i Tampa i Florida i forrige uke ble preget av orkanen Isaac, som tok noe av oppmerksomheten fra Romney og gjorde det nødvendig å utsette åpningen med én dag.

Det demokratiske partiets landsmøte i Charlotte i Nord-Carolina begynner tirsdag. President Obama brukte dagen før åpningen til å besøke områder som ble rammet av orkanen i delstaten Louisiana.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media