MISFORNØYD: Frp-leder Siv Jensen advarer Knut Arild Hareide og KrF mot å drømme om en borgerlig regjering uten Frp.-Jeg har ikke hørt noe rop om å få tilbake en Bondevik II-variant. Det var tidenes mest upopulære regjering, sier Jensen. Lise Åserud / NTB scanpix
MISFORNØYD: Frp-leder Siv Jensen advarer Knut Arild Hareide og KrF mot å drømme om en borgerlig regjering uten Frp.-Jeg har ikke hørt noe rop om å få tilbake en Bondevik II-variant. Det var tidenes mest upopulære regjering, sier Jensen. Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

- Ikke noe rop etter Bondevik II-allianse

Siv advarer mot regjering uten Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin landsmøtetale i går sa KrF-leder Knut Arild Hareide at det er svært lite sannsynlig at KrF vil sitte i regjering sammen med Frp. Han viste til at den politiske avstanden er for stor. KrFs favoritt er en koalisjon mellom KrF, Høyre og Venstre. Frp-leder Siv Jensen tror ikke velgerne er enig med KrF.

Tidenes mest upoplære - Jeg har ikke hørt noe rop om å få tilbake en Bondevik II-variant. Det var tidenes mest upopulære regjering.  Det er ingen grunn til på tro at en slik regjering blir mer populær nå. Det er veldig mange velgere som sier det blir mer dynamikk og handlekraft hvis Frp er med i regjeringen, sier Jensen til Dagbladet.
Hun understreker at hun ikke hørte Hareides landsmøtetale i går.

Splittet om Frp - Det har vært en holdningsendring til Frp over tid. KrF har tross alt beveget seg i positiv retning i forhold til Frp.  Partiet er splittet i synet på samarbeid med Frp, så det gjør jo jobben vanskelig for Knut Arild Hareide. Nå får KrF avvikle sitt landsmøte, og så får vi se på de konkrete vedtakene. Det gjenstår å se om det er noen endret holdning til Frp. Hvis KrFs eneste regjeringsambisjon er å gjenopplive Bondevik II-alliansen, er jo det en avklaring. Det var en veldig upopulær regjering, og det tror jeg velgerne husker. Denne alliansen er kanskje best for KrF, men ikke for velgerne, sier Jensen.