- Ikke noe som tyder på at de fått med seg penger

Ransoffer i Oslo er i restaurantbransjen. - Ikke tilfeldig offer, tror politiet.

 - IKKE TILFELDIG:  Mannen som ble angrepet i sitt hjem i Hellerudveien i morges, er i restaurantbransjen. - Ikke et tilfeldig offer, tror politiet. MMS-FOTO: HANS-MARTIN THØMT RUUD.
- IKKE TILFELDIG: Mannen som ble angrepet i sitt hjem i Hellerudveien i morges, er i restaurantbransjen. - Ikke et tilfeldig offer, tror politiet. MMS-FOTO: HANS-MARTIN THØMT RUUD.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen er pågrepet ved 12-tiden etter det brutale hjemmeranet i et hus i Hellerudveien på Oslo østkant ved 04.30-tiden i morges.

Dagbladet møtte faren i huset utenfor åstedet i dag. Da ga han ut uttrykk for at han ikke ønsket å gi noen kommentarer før han pekte på et stort kutt han hadde over øyet.

Mannen kom seg heller ikke inn i huset fordi kriminalteknikere fortsatt holdt på med å sikre spor på stedet.

Leieboeren i første etasje bråvåknet et smell og observerte tre mørkkledde menn på vei inn til huseieren i etasjen over. Huseieren og familien har forklart at det var fire ranere som angrep med balltre og jernstenger.

- Selv om de voksne som var hjemme ikke er avhørt i detalj ennå, er det foreløpig ingen ting som tyder at ranerne har fått med seg noe utbytte, sier politiinspektør Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.

Ikke tilfeldig offer Politiet tror at sjokkinnbruddet i morges ikke skjedde hos et tilfeldig valgt offer.

De siste årene har det vært flere tilsvarende hjemmeran i området som sorterer under polititiet på Manglerud.  Alle er blitt oppklart etter forholdsvis kort tid.

Og i flere av tilfellene har ofrene vært selvstendig næringsdrivende, som ranerne har kalkulert med at oppbevarer penger og andre verdier hjemme.

Restaurantbransjen Den 38 år gamle mannen som eier og bor i huset som ble hjemsøkt i morges, er i restaurantbransjen.

De fire voksne som var hjemme i husets hovedetasje, skal avhøres i løpet av dagen. I tillegg var 38-åringens 10 år gamle datter hjemme.

I underetasjen ble en 34 år gammel leieboer, hennes kjæreste og en kamerat brått vekket av at en rute ved siden av inngangsdøra ble knust.

- Ikke bli engstelige Politiinspektør Gro Smedsrud apellerer til folk generelt om ikke å bli engstelige for ran.

- Verken tidligere hjemmeran eller dette tyder på at slike episoder rammer tilfeldig. Ofrene er plukket ut etter antakelse om at det er mye penger å hente i hjemmet. Det er neppe et tilfeldig hus som ble oppsøkt, tror politiinspektøren.