- Ikke noe som tyder på at det går mot varmere vær

Sommerferien er i gang, men sommervarmen glimrer med sitt fravær.

KALDDUSJ:  Det kan ta litt tid før de aller fleste av oss drister oss til å bade igjen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KALDDUSJ: Det kan ta litt tid før de aller fleste av oss drister oss til å bade igjen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sjekk været der du er.

(Dagbladet): For de som håper på at Norge skal bli et sydenparadis i nær framtid, må vi dessverre skuffe. For det ser ut til at de store sommertemperaturene foreløpig lar vente på seg.

- Det er ikke noe som tyder på at det går mot varmere vær. Det vil bli maksimalt 20 grader i Sør-Norge, mens temperaturene i Nord-Norge vil ligge på mellom 10 og 15 grader, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni til Dagbladet.

Været vil holde seg stabilt i dagene som kommer.

- Østafjells blir det en del sol og noen lokale regnbyger. Det vil ikke bli noen store temperaturendringer, sier Mentzoni.

- Uheldig for bålfyring På Vestlandet er det for øyeblikket skyet vær og grått fra Nordfjord og nordover til Trøndelag.

- Det er ventet at det skal bli lettere utover kvelden. Det eneste er at når det er fint vær, så er det utrygt for at det danner seg ettermiddagsbyger. Men foreløpig kan jeg ikke se noe til dette på radaren, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Kjersti Opstad Strand, til Dagbladet

Vinden øker på sør for Boknafjorden, og sør i Rogaland kan det blåse opp mot stiv kuling fra nordøst.

- Det kan være uheldig for bålfyringen. Det er alltid lurt å ha klarering på sankthansbålet, sier Strand.
 
I morgen og onsdag kan by på mye av det samme været på Vestlandet.

- Det vil være vind fra nord, mye fint vær, men utrygt for ettermiddagsbyger. I morgen vil det også komme inn et nedbørsfelt i Rogaland, med mulighet for kraftig torden. Det er forventet at dette vil være kraftigst i indre strøk og at det dør ut mot kvelden, når det nærmer seg kysten, sier Strand.

- Vesentlig varmere Vinden vil i morgen øke til nordøstlig stiv kuling ved Stad.

- I dag ligger temperaturene mellom 14-16 grader, mens det i morgen vil bli vesentlig varmere med rundt 20 grader indre strøk sør for Stad. I Trøndelag er det fremdeles uendrede temperaturer og det vi holde seg ganske stabilt på 12-13 grader, sier Strand.

I nord er det ikke de helt store sommertemperaturene å snakke om i de nærmeste dagene.

- Temperaturene vil holde seg omtrent som de er nå, det vil si rundt 10-12 grader i Nordland og Troms. I Finnmark ligger temperaturene på rundt 6-7 grader. Det vil imidlertid være den del sol av og til. Så selv om det ikke er så varmt, så føles det ganske varmt likevel, sier vakthavende for Vedvarslinga i Nord-Norge til Dagbladet.

Det vil blåse fra nord- og nordøstlig retning, for det meste frisk bris. Det vil bli litt sterkere vind i Sør-Troms, Lofoten og Vesterålen, hvor det kan blåse opp mot liten kuling.

Forholdsvis kjølig Fra og med torsdag bli det ustabilt og skiftende vær her i Sør-Norge.

- Det blir perioder med sol i hele Sør-Norge, men også lokale regnbyger. Det vil bli nedbør på Vestlandet og Østafjells i forbindelse med disse bygene. Særlig er det de indre strøk som får nedbør, sier Mentzoni.

- Det blir også forholdsvis kjølig. Sør-Norge vil ligge på mellom 15 og 20 grader, i Nordland vil den høyeste temperaturen trolig ligge på 15 grader, mens det i Finnmark ikke bli noe særlig over 10 varmegrader, sier statsmeteorologen.

- Samme leksa Og neste uke blir stort sett som denne.

- Det vil fortsatt være forholdsvis kjølig i hele landet, med lokale regnbyger, særlig i indre strøk i Sør-Norge. Det vil fortsatt være en del sol. Med andre ord: Den samme leksa om igjen.

- I Troms og Finnmark blir det fortsatt kjølig vær med lite eller ingen nedbør. Det er ingentings som tyder at det går mot noe varmere vær. Det blir maks 20 varmegrader her i Sør-Norge, mens temperaturene vil ligge på mellom 10 og 15 grader i Nord-Norge, sier Mentzoni.

- Men det er heldigvis lenge igjen av sommeren, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer