Frykt i verdens største utendørs fengsel: Gaza

- Ikke noe sted er trygt i Gaza

Yousef Hammash (29), hans høygravide kone Manal og dattera Eliaa (3) har flyktet tre ganger på to dager.

REDDE: Youssef Hammash (29), hans høygravide kone Manal (25) og lille Eliaa på tre år bor nå hos Hammash sine besteforeldre i flyktningleiren Jabaliya, nord på Gaza-stripen. De har flyktet tre ganger på to dager, men føler seg ikke trygge. Foto: Privat
REDDE: Youssef Hammash (29), hans høygravide kone Manal (25) og lille Eliaa på tre år bor nå hos Hammash sine besteforeldre i flyktningleiren Jabaliya, nord på Gaza-stripen. De har flyktet tre ganger på to dager, men føler seg ikke trygge. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag kveld var Yousef Hammash, hans gravide kone Manal (25) og treårige Eliaa hjemme i leiligheten i andre etasje i Gaza by. Så ble bygget de bor i truffet i et droneangrep.

- Vi var der vi skulle være tryggest, i huset vårt. Jeg gikk gjennom dokumenter og annet, for å ha ting klart om vi plutselig måtte flykte. Så, plutselig, ble bygningen angrepet, forteller 29-åringen, som jobber for Flyktninghjelpen i Gaza.

Drone = advarsel

Den lille familien rasket med seg det de kunne, og løp ut av huset. Treåringen gråt kontinuerlig.

- Droneangrep er ofte en advarsel om at det snart kommer et flyangrep på samme sted, så det var bare å komme seg bort. Dattera vår forsto ingenting av alle bombelydene. Vi sa det var stort fyrverkeri, sier Hammash.

Hvor skulle de så dra? Hammash valgt å følge sin høygravide kone og dattera til hennes foreldre, mens han sjøl dro til sine. Dagen etter, onsdag, dro han tilbake til familiens leilighet for å hente ut litt ekstra klær og eiendeler.

- Rett etter at jeg kom inn, ble bygningen truffet igjen. Denne gangen kraftigere enn forrige gang, og butikken under oss ble ødelagt. Heldigvis ble ingen skadd, sier Hammash.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer