«Ikke noe sted er trygt nå. Dette er fullstendig uakseptabelt»

Først ble to FN-skoler bombet. Så en FN-sjåfør drept. Og nå er FNs største varelager i brann.

REDDER RESTENE: Brannfolk og FNs personell forsøker å redde restene etter at dette matlageret tok fyr i dag. Foto: AP/Hatem Moussa/SCANPIX
REDDER RESTENE: Brannfolk og FNs personell forsøker å redde restene etter at dette matlageret tok fyr i dag. Foto: AP/Hatem Moussa/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  ASHKELON/OSLO (Dagbladet.no):  - Dette er utilgivelig, sier UNRWA-talsmann Johan Eriksson til Dagbladet.no.

 Den 20. dagen i Gaza-krigen er preget av enda mer bombing enn tidligere. Israelske styrker har bombet mål som etter internasjonale lover og regler skal være trygge.

- To av bygningene er fremdeles i brann. Vi har en bil som prøver å stoppe ilden i det ene bygget, men det vi vet, er at vårt hovedlager er tapt. Alle varene - mat, vann og nødvendighetsvarer - er tapt. Det gir oss en massiv logistisk hodepine, sier finnen og UNRWA-talsmannen Eriksson til Dagbladet.no. Gir ikke oppUNRWA er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten. De gir ikke opp sitt hjelpearbeide til tross for at to varelagre nå er i brann: - Hvis mulig, fortsetter vi i morra, men hvis kampene fortsetter, er jo dette veldig vanskelig, sier Eriksson.Han karakteriserer bombingen av flere FN-mål i løpet av den 19 dager lange krigen som «utilgivelig».

- Lagerbygningene var den siste sikre bastionen. Rundt 700 sivile hadde søkt ly der inne. Hvor skal de nå dra? Hvor skal vi evakuerer dem? Ikke noe sted i Gaza er trygt nå, sier Eriksson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer