- Ikke noe vits i å rope på Erna hver gang han har utfordringer

Siv Jensen forstår ikke kritikken fra Hareide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): KrF-leder Knut Arild Hareide bekreftet torsdag at det hersker full splid mellom KrF og Fremskrittspartiet i flere sentrale spørsmål.

- Slitasjen med Frp har det siste halvåret blitt betydelig. De stadige angrepene fra Frp sliter på KrF og hele KrF-organisasjonen, sa Hareide til Dagbladet torsdag.

Finansminister Siv Jensen (Frp) har ingen problemer med å innrømme at de to partiene er uenige i flere saker, men sier hun ikke forstår kritikken fra Hareide.

- At KrF og Fremskrittspartiet er uenige i de politiske løsningene i flere saker, betyr ikke at vi i Frp går til angrep mot dem. Det handler om en reell politisk uenighet. Vi er to forskjellige partier, som samarbeider godt i veldig mange saker, men som i noen saker har veldig ulike løsninger og ulik tilnærming, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Vi må løse dette sammen Hareide understreket også torsdag at han og KrF setter stor pris på lederskapet til Erna Solberg (H).

- Hun står sterkt i KrF, sa Hareide.

UENIGE:Finansminister og Frp-leder Siv Jensen forstår ikke kritikken fra Knut Arild Hareide, og sier de burde kunne komme til enighet uten hjelp fra statsministeren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UENIGE:Finansminister og Frp-leder Siv Jensen forstår ikke kritikken fra Knut Arild Hareide, og sier de burde kunne komme til enighet uten hjelp fra statsministeren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Opplever du dette som et stikk mot deg Siv Jensen?

- Jeg tror ikke det er noen vits i at Knut Arild roper på Erna hver gang han har utfordringer. Dette er saker alle fire samarbeidspartiene må løse oss imellom. Vi har alle et ansvar for at samarbeidet går bra, samtidig som vi må anerkjenne at vi er forskjellige og har ulik politisk tilnærming til flere saker, sier Jensen.

- Umulig å samarbeide Tirsdag lanserte Carl I. Hagen (Frp) et forslag om å bevilge 10 milliarder kroner til å opprette asylmottak i Asia og Afrika. I etterkant gikk Erik Lunde, Kristelig Folkepartis førstekandidat i Oslo, så langt som å si at det nå er umulig å samarbeide med Frp.

Siv Jensen vil ikke ta stilling til krangelen mellom de to partiene i Oslo.

- Det er stor forskjell på samarbeidskonstellasjonene rundt om i alle landets kommuner. I noen kommuner sitter vi i posisjon med KrF, i andre gjør vi ikke det. Jeg tror alle partiene opplever at det tidvis oppstår underlige konstellasjoner i lokalpolitikken, og vi blander oss ikke inn i det. Det beste er at partiene finner sin form lokalt.

- Hvordan vil du beskrive samarbeidsklimaet mellom Frp og KrF?

- Jeg mener at det er gjennomgående bra. Vi får til veldig mye sammen, men samtidig er det ingen hemmelighet at vi av og til er uenige. Det kommer vi også til å fortsette å være, sier Jensen.

Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden i vårt live-studio på nett.

Om du ønsker å delta i debatten, bruk emneknaggen #dbvalg15 på twitter.

- PÅVIRKES IKKE Uttalelsene til Carl I. Hagen har ført til et vanskeligere samarbeidsklima mellom Frp og KrF i Oslo, men partileder Siv Jensen mener det ikke påvirker regjeringssamarbeidet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- PÅVIRKES IKKE Uttalelsene til Carl I. Hagen har ført til et vanskeligere samarbeidsklima mellom Frp og KrF i Oslo, men partileder Siv Jensen mener det ikke påvirker regjeringssamarbeidet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer