Siv Jensen om Frp’s bomløfte:

- Ikke noen faneflukt

For tre uker siden krevde Fremskrittspartiets landsstyre full stopp i nye bypakker. Denne uka ble to slike avtaler signert, i Trondheim og Oslo.

NY FINANSIERING: Frp-leder Siv Jensen kjemper for gjennomslag for partiets bomkrav i forhandlinger med de andre partiene i regjeringen, men fastholder at Granavolden-erklæringen er styrende.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY FINANSIERING: Frp-leder Siv Jensen kjemper for gjennomslag for partiets bomkrav i forhandlinger med de andre partiene i regjeringen, men fastholder at Granavolden-erklæringen er styrende. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Politisk kvarter på NRK torsdag morgen ble Frp-leder Siv Jensen utfordret på det første av Frps seks bomkrav fra det ekstraordinære landsstyremøtet 5. juni: Stoppe nye bypakker.

Spørsmålet er om bomkravet er et brudd på regjeringsplattformen fra Granavolden, som tar til orde for «økt satsing på bymiljøavtaler og byvekstavtaler». Ifølge Frp-lederen er det ikke det.

- Nei, for vi skal ikke stoppe pakkene. Det vi er opptatt av å stoppe er måten disse pakkene finansieres på, sa hun.

Ny finansiering

Jensen slo fast at Granavolden-plattformen ligger til grunn for det hun beskrev som forhandlinger med de andre regjeringspartiene om bompenger og bypakker. Hun la til at plattformen også er førende for Frp’s landsstyre.

- Når vi har tatt til orde for å se på disse bypakkene, så handler det om at det ikke er bærekraft i dem lenger. De er rett og slett blitt for dyre. De er ikke finansiert. Det er bilistene som i det alt vesentlige må betale for kollektive løsninger, framholdt Jensen overfor NRK.

- Vi har sagt hele tiden at vi må gå igjennom disse pakkene for å se hvordan de er finansiert. Det er hele poenget, fortsatte hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer