Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke nok igjen til å leve av

Når bidrag, husleie og skatt er betalt, står trebarnsmamma Anne Kari Martinsen (41) igjen med knapt noe å leve for. - Hittil har ingen vært interessert i å vite hva jeg har igjen, bare hvor mye jeg tjener, sier Anne Kari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet er at Anne Kari må finne andre måter å tjene penger på, blant annet gjennom slekt og venner.

Trebarnsmammaen har vært på begge sider. Tidligere fikk hun bidrag for barna på 17, 12 og 10 år. De siste seks årene har hun betalt bidrag for dem.
Hun er ikke i tvil om at det er best å være bidragsmottaker. I sommer lot hun være å betale barnebidragene til to eksmenn, slik at hun skulle ha råd til å være sammen med barna sine.

Bidraget svir

- Bidraget svir skikkelig. Jeg er nesten like mye sammen med barna mine som før, men skatteklasse 2 og andre goder kommer ikke meg til del lenger. Under samlivsbruddet var jeg naiv når det gjaldt økonomi. Det viktigste for meg var at barna skulle få et stabilt og trygt hjem, sier Anne Kari.

Hun er lei av et gammeldags bidragssystem.
- Det har vært en dyr erfaring. Jeg ville ikke trodd det var så galt om jeg ikke hadde prøvd det selv, erkjenner Anne Kari.

Dele omsorg

I dag jobber hun som assistent om natta på et hvilehjem i Oslo.

- Med dagens system har det blitt lukrativt å ha ungene. Hvis hovedforsørger gir fra seg samværsdager, risikerer han å tape penger på det. Jeg tror det beste i dag er å ha daglig delt omsorg for barna, så kan foreldrene dele på utgiftene, sier Anne Kari.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!