Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke nok nuller til å vise USAs gjeld

Telleverket er sprengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske statens gjeld har vokst til så store høyder at «National Debt Clock» på Times Square i New York ikke har nok siffer til beløpet.

Da gjelda passerte ti tusen milliarder dollar (omtrent seksti tusen milliarder kroner) i september klarte ikke skiltet å vise hele beløpet.

Telleverket ble satt opp i 1989 for å vise gjelda som da var på 2,7 tusen milliarder dollar.

Klokkens eier sier ifølge BBC at de skal legge til to nye nuller på klokka. Douglas Durst, sønnen til Seymour Durst som lagde skiltet, håper å ha den nye klokka på plass tidlig neste år.

I mellomtiden har dollartegnet på klokka blitt gjort om slik at det er plass til en null mer. En rekke økonomer frykter at redningspakken til myndighetene vil øke landets gjeld til mer enn 11 tusen milliarder.

FOR STOR: The National Debt Clock på Times Square har ikke plass til den stadig voksende gjelda til USA. Foto: Scanpix/AP
FOR STOR: The National Debt Clock på Times Square har ikke plass til den stadig voksende gjelda til USA. Foto: Scanpix/AP Vis mer
image: Ikke nok nuller til å vise USAs gjeld

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!