- Ikke nok til å stoppe krigsmakten USA

Iran vil være en trussel for landene i regionen som velger å støtte amerikanske baser, men vil ikke kunne hamle opp med USAs militærets ressurser, mener ekspert.

ANGREP: Natt til lørdag ble Saudi-Arabia angrepet av et droneangrep - og det gir globale konsekvenser. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Igjen er det frykt for krig mellom Iran og USA, denne gangen på grunn av droneangrepene to oljeanlegg i Saudi-Arabia ble utsatt for natt til lørdag.

Houthi-opprørerne i nabolandet Jemen har tatt på seg ansvaret, mens en saudiarabisk militærtalsmann sier etterforskningen så langt tyder på at iranske våpen ble brukt i angrepene.

USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for angrepet. På Twitter skriver president Donald Trump at han avventer tilbakemelding fra kongedømmet, men understreker USA er «locked and loaded». Dermed antyder han at USA er klar for et eventuelt gjengjeldelsesangrep.

Regjeringen i Iran har avvist de amerikanske anklagene.

Nå venter verden altså på at Trump skal få tilbakemelding fra øverste hold i Saudi-Arabia, og at han skal kunngjøre sitt neste steg.

Flyangrep og kryssmissiler

Verken USA eller Iran ønsker krig, men spenningen mellom landene er nå til å ta og føle på. Spørsmålet er om USA og Iran vil være villige til å ta det så langt, og om Iran har en sjanse mot verdens suverent største militærmakt.

- Hvordan er styrkeforholdet militært mellom de to landene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer