Ikke norsk rush etter billige sigaretter

I helgen falt prisen på sigaretter i Sverige kraftig. Svenskene sto i kø i går, men i Strømstad har de ikke merket stort til kjøpelystne nordmenn som har tatt turen over grensen for å handle billig røyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en 20-pakning med sigaretter koster det nå 35 kroner, i forhold til 45 kroner før helgen i Sverige. Det betyr opptil 23 kroner mindre enn i Norge.

- Vi hadde regnet med noe som likner en invasjon av nordmenn i helgen, sier butikkbetjent Jonas Söderlund i Q8 bensinstasjon i Strømstad.

Han kan fortelle at handelen av sigaretter denne helgen har vært helt normal. Det har vært grått og trist vær i Strømstad de siste dagene, med andre ord drømmevær for handelsmenn i Strømstad.

Ifølge Söderlund er det da gjerne helt kaos i byen. Likevel har ikke Q8 bensinstasjon eller andre stasjoner i området merket noe til kjøpelystne nordmenn - den klart største handlegruppen i byen.

Men svenskene kjente tydeligvis sin besøkelsestid. I Gøteborg var det lange køer av svensker.

Få nordmenn tok seg bryet med å reise til Strømstad i helgen. I Sverige falt sigarettprisen kraftig lørdag, og svenskene sto i kø.

(NTB)