Ikke ny behandling av AUF-saken

Anders Hornslien og Ragnar Bøe Elgsaas som har anket dommen i AUF-saken, får ikke saken opp til ny behandling i lagmannsretten. Dermed blir dommen i Oslo byrett stående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hornslien må dermed sone to måneders fengsel, mens Bøe Elgsaas må sone fire måneder. Hornslien fikk fem måneder og Bøe Elgsaas fikk sju måneder, men 90 dager ble gjort betinget for hver av dem.

Tre dommere i Borgarting lagmannsrett har vurdert prøving for høyere rett, og har nektet den fremmet for lagmannsretten. Avgjørelsen kan ikke påkjæres.

Fører ikke fram

Bakgrunnen for de tre dommernes avgjørelse er at de mener en anke ikke vil føre fram. Noen ytterligere begrunnelse er ikke gitt.

En annen av de fire tiltalte, Bjørn Jarle Røberg-Larsen anket ikke. Fjerdemann Anders Greif Mathisen anket da dommen falt, men trakk senere anken.

De fire tidligere tillitsvalgte i AUF i Oslo ble i april funnet skyldige i grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. Røberg-Larsen ble også dømt for simpelt underslag. Bedrageriet skjedde som juks med medlemstallet i organisasjonen.

Hornslien anket over både skyldsspørsmålet og straffeutmålingen, mens Bøe Elgsaas bare anket over straffeutmålingen. Han var leder og nestleder i AUF i Oslo i den aktuelle perioden. Han fikk en måned strengere straff enn det aktor, politiadvokat Atle Roaldsøy, krevde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer