DREPT I 1996: Birgitte Tengs (17). Foto: PRIVAT
DREPT I 1996: Birgitte Tengs (17). Foto: PRIVATVis mer

- Ikke ny etterforskning i Tengs-saken

Rutinemessig sjekking av tips, sier politiadvokat. .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har ikke satt i gang noen storstilt ny etterforskning i Birgitte Tengs-saken, sier politiadvokat Thor Buberg Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

- Riktig nok foretar politiet en del avhør og undersøkelser omkring konkrete tips som er kommet inn, men dette er et rutinemessig arbeid som er helt vanlig i uløste saker, opplyser Buberg til Haugesunds Avis.

- Dette er et arbeid som har pågått helt siden i fjor sommer, parallelt med håranalysene som er foretatt i Østerrike, understreker han.

- Ingen av de undersøkelsene politiet har foretatt siden 2001, da jeg kom inn i saken, rokker ved frifinnelsen. Gjerningsmannen er fortsatt ukjent, det slo jeg også fast i min rapport i 2003 etter to års gjennomgang av saken, sier Buberg.

Fetterens advokat Arvid Sjødin er imidlertid svært tilfreds med formuleringen i orienteringen.

- Det er første gang politiet konkluderer så direkte med at det er en sak med ukjent gjerningsmann, og at det ikke finnes bevis som rokker ved frifinnelsen av fetteren i straffesaken, sier Arvid Sjødin, fetterens advokat, til Dagbladet.no.

I politiadvokat Bubergs orientering heter det bla:
«Politiet har i løpet av den senere tid også foretatt taktisk etterforskning i form av avhør av vitner og det er også foretatt andre undersøkelser, da knyttet opp til tips. Denne etterforskningen er pt ikke ferdig.
Det er heller ikke i denne omgang noen opplysninger som er med på å rokke ved NN (Fetterens navn fjernet av Dagbladet.no) som frifunnet.»

(NTB/Dagbladet.no)