Ikke omtelling av stemmene i Pennsylvania

Partiet De grønne i USA dropper kravet om omtelling av valgstemmer i Pennsylvania. Det blir for dyrt.

MÅ DROPPE KRAVET: Å telle stemmer på nytt i Pennsylvania blir for dyrt for Jill Stein. Foto: AP Photo/D. Ross Cameron/ NTB Scanpix
MÅ DROPPE KRAVET: Å telle stemmer på nytt i Pennsylvania blir for dyrt for Jill Stein. Foto: AP Photo/D. Ross Cameron/ NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klagerne er vanlige borgere med ordinære midler. De har ikke råd til å garantere for summen som en omtelling vil koste, heter det i en uttalelse til retten.

De grønnes tidligere presidentkandidat Jill Stein og hennes parti har tatt initiativ til at stemmene skal telles på nytt i de tre delstatene Wisconsin, Michigan og Pennsylvania, der Donald Trump vant en knepen seier over Hillary Clinton.

Kandidater som ønsker omtelling av stemmer i amerikanske presidentvalg, må selv dekke kostnadene.

Stein har samlet inn en sum tilsvarende flere titalls millioner kroner for å betale for omtellingen, men det er ikke nok. De dropper derfor kravet i Pennsylvania.

Omtellingen i Wisconsin begynte torsdag, og fredag avviste en domstol i delstaten et forsøk fra Trump-tilhengere på å stanse den. Dommer James Peterson sa det var ingen grunn til at omtellingen ikke skulle kunne fortsette.

Stein planlegger en demonstrasjon mandag utenfor skyskraperen Trump Tower i New York. Hun lover å kjempe med nebb og klør for å få verifisert om det har vært et rettferdig valg.

Enkelte valgeksperter har sagt at de mistenker at russisk hacking kan ha påvirket resultatet i flere delstater i Midtvesten. Så langt er det ikke lagt fram noe bevis for dette.

(NTB)