- Ikke omvalg i Drammen

Flere politikerer krever omvalg, men ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen mener det ikke er nødvendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  - Valgresultatet i Drammen var veldig klart. Selv om man skulle forkaste samtlige 364 stemmesedler med kumuleringer for Yousuf Gilani, ville det ikke ha noen betydning for mandatfordelingen i bystyret, sier Tore Opdal Hansen til Aftenposten.

Politiet i Drammen konkluderte fredag med at det var hold i påstandene om valgjuks.

Stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon bekrefter at det er betalt 50-lapper til rusmisbrukere.

- Det fikk de for å stemme på Arbeiderpartiet, med kryss for Yousuf Gilani. I noen tilfeller skal det også være tilbudt en og annen kebab, sier Strøm.

Men ordføreren sier likevel at det skal veldig mye til før det blir aktuelt å holde omvalgt.

Gilani har hele tiden bedyret sin uskyld. Han mener saken er satt i stand av politiske motstandere, og har derfor anmeldt tre navngitte personer for ærekrenkelser.

Vil ha omvalg

Politikerer både fra Fremskrittspartiet og Sosialistisk venstreparti mener imidlertid at det er nødvendig med omvalg.

- Det har kommet fram flere mistenkelige forhold som svekker troverdigheten rundt valget. Politiet har allerede bekreftet at kjøp og salg av stemmer har funnet sted i Drammen. Hva mer trenger man? Sier stortingsrepresentant for Buskerud Jørund Rytman (Frp) til dt.no. 

VIL IKKE HA OMVALG:  Valgresultatet i Drammen er så klart at det ikke er nødvendig med omvalg, mener ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET
VIL IKKE HA OMVALG: Valgresultatet i Drammen er så klart at det ikke er nødvendig med omvalg, mener ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET Vis mer

Han vil kreve omvalg uansett hva politiet kommer fram til. 

- Hån mot innvandrere hvis det ikke blir omvalg

Også SVs bystyremedlem Asif Khalil krever omvalg.

- De som er valgt inn i bystyret, som ikke har norsk bakgrunn, føler at de fleste oppfatter det som om at de har kommet inn på juks. Det er rett og slett en hån mot innvandrere hvis det ikke holdes omvalg, sier Khalil til dt.no.

I dag møtes valgstyret i Drammen til ekstraordinært møte for å vurdere om det er nødvendig med omvalg i kommunen.