- Ikke oppsøk demonstrasjoner

UD-råd til Tyrkia-turister.

PROTESTER: Kraftige demonstrasjoner i tyrkiske byer endrer ikke planene til norske reiseoperatører så langt. Men UD råder norske turister til å unngå demonstrasjonene.Foto: Adem Altan/
PROTESTER: Kraftige demonstrasjoner i tyrkiske byer endrer ikke planene til norske reiseoperatører så langt. Men UD råder norske turister til å unngå demonstrasjonene.Foto: Adem Altan/Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storstreiken i Tyrkia i forbindelse med urolighetene i landet påvirker ikke reiseoperatørene i Norge.

- Urolighetene er i de store byene, så vi merker ikke noe til dette på våre reisemål, sier administrerende direktør i Tyrkiareiser Anne Grete Haugen til NTB.

Både i Istanbul og Ankara er opprørspoliti satt inn mot demonstrantene. Tusenvis av demonstranter var fortsatt ute i gatene over hele Tyrkia natt til tirsdag, men urolighetene skaper ingen problemer for reiseoperatøren.

- Pr. nå er det ingen problemer. Ting går som normalt, sier Haugen.

Politisk streik Et av Tyrkias største fagforbund tar tirsdag og onsdag ut 240.000 medlemmer i streik i protest mot volden mot demonstrantene i landet. Streiken vil ramme skoler, universiteter og offentlige kontorer i hele landet.

- Etter det jeg vet, kommer dette ikke det til å påvirke oss, sier Haugen.

Avventer UD Hun sier de har mottatt enkelte henvendelser med spørsmål fra folk som skal nedover.

- Vi følger alltid Utenriksdepartementets (UD) råd. Skulle de advare mot å reise, vil vi innstille våre reiser, sier hun videre.

UD ber folk som skal reise til Tyrkia om å være forsiktige og unngå å oppholde seg i områder der det er mange demonstranter.

- Demonstrasjonene som nå skjer foregår i de større byene. Tyrkia som sådan er trygt og rolig, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Frode Andersen til NTB.

Han ber reisende holde seg oppdatert på situasjonen gjennom mediene og UDs nettsider.

(NTB)