Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke overfør penger til disse selskapene

Finanstilsynet advarer mot seks nye selskaper som tilbyr investeringer. Så langt i år har tilsynet advart mot 351 selskaper!

ØKONOMI: Direktør i Finanstilsynet Morten Baltzersen advarer mot en rekke selskaper. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ØKONOMI: Direktør i Finanstilsynet Morten Baltzersen advarer mot en rekke selskaper. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Finanstilsynet advarer mot investeringstilbud som er markedsført av Sompo Capital Group, fremgår det av en melding fra tilsynet.

Ligg unna dette selskapet Finanstilsynet har mottatt opplysninger om at Sompo Capital Group (adresse: The Center, 99 Queen's Road Central, Hong Kong) har kontaktet norske investorer og tilbudt investeringstenester. Selskapet tilbyr også tjenester fra sine nettsider.

Finanstilsynet gjør oppmerksom på at Sompo Capital Gruop ikke har godkjenning til å drive investeringstjenester i Norge, og foretaket har derfor ikke nødvendig godkjenning etter norsk lov.

Dette innebærer at Finanstilsynet ikke har tilsynskontroll over selskapet eller har godkjent tjenestene som selskapet tilbyr.

Finanstilsynet anbefaler derfor investorer om ikke å inngå avtaler eller overføre verdier til Sompo Capital Group, heter det i meldingen.

Advarer mot seks selskaper I tillegg til advarselen mot Sompo Capital blir det samtidig advart mot Deep Blue Group, Frost Capital Partners and Financial Compensation Authority, Strategic Private Equity LLC and Board of International Finance, Firkin Asset Consultants og Aspen Capital LLC.

Så langt i november har Finanstilsynet sendt ut advarsler mot 19 selskaper som tilbyr investeringer, og hittil i år har Finanstilsynet advart mot hele 351 selskaper!

Finanstilsynet advarer mot alle disse selskapene.

Får tips om ulovligheter - Dersom Finanstilsynet, på bakgrunn av tips eller på eget initiativ, finner ut at noen driver oppsøkende virksomhet i Norge uten å ha tillatelsene i orden, sender vi ut advarsler om dette, sier seksjonssjef Marte Voie Opland til HegnarOnline.

Hun forteller at Finanstilsynet i 2012 sendte ut 28 advarsler mot foretak som hadde ytt finansielle tjenester i Norge uten tillatelse. I
2013 har Finanstilsynet så langt publisert 26 advarsler mot denne type foretak på sin nettside.

Ulike lands tilsynsmyndigheter har i tillegg inngått et internasjonalt samarbeid for å advare sine borgere, og disse advarslene sendes også ut til andre tilsynsmyndigheter,

I tillegg videreformidler Finanstilsynet tilsvarende advarsler fra andre lands tilsynsmyndigheter.

- Antallet internasjonale advarsler svinger fra til år, og det er ikke alltid så lett å si nøyaktig hva det kan skyldes. Hittil i 2013 har Finanstilsynet publisert 325 advarsler fra utenlandske tilsynsmyndigheter, sier hun.

Siden 2003 er det totalt sendt ut advarsler mot 2870 selskaper.

Flere nyheter Du kan tape over èn million kroner
Lunde dømt til fem års fengsel
Fast-gründer skylder på alle andre