- Ikke overraskende

Trine Skei Grande (V) er skuffet over at mange bryter reglene i forbindelse med offentlige tildelinger.

SKUFFET: Venstres representant i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomitè, Trine Skei Grande, sier til Dagbladet at Støre-saken vil bli tatt opp i kontrollkomiteen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SKUFFET: Venstres representant i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomitè, Trine Skei Grande, sier til Dagbladet at Støre-saken vil bli tatt opp i kontrollkomiteen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kunne Dagbladet avsløre at utenriksdepartementet (UD) ga seks millioner Nordområdekroner til prestisjeprosjektet til Jonas Gahr Støres redervenn. Utenriksministeren vurderte aldri sin habilitet.

- Dette legger seg inn i rekken av ting som vi må ta opp i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det virker som om mange har et løst forhold til økonomireglementet og habilitetsspørsmålet, sier Venstres representant i kontrollkomiteen, Trine Skei Grande.

- Skuffende UD ga seks millioner i støtte til Senter for nordområdelogistikk. Senteret har som formål å bidra til å utvikle kunnskap om logistikk, industriell utvikling og næringslivsmuligheter i nordområdenen, og har kontor i Kirkenes. Prosjektet er initiert av Tschudi Shipping Company AS, som eies av milliardæren Felix Tschudi. En person som er barndomsvenn av utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Det er skuffende å se at det er så mange som bryter reglene, sier Skei Grande.

- Blir du overrasket?

- Nei, det er ikke overraskende etter det vi har sett fra andre departement, sier Skei Grande til Dagbladet.

Ikke bare personene Saken kommer to uker etter at Audun Lysbakken måtte gå av som følge av at han ga millioner til stiftelsen Reform. En stiftelse hvor en nær venn av Lysbakken er prosjektleder.

- Dette betyr at det ikke bare går på personene, men også systemet, mener Skei Grande.

GODE VENNER: Felix Tschudi og Jonas Gahr Støre. Foto: Sør-Varanger Avis
GODE VENNER: Felix Tschudi og Jonas Gahr Støre. Foto: Sør-Varanger Avis Vis mer

Skei Grande vil ikke spekulere i hva statsminister Jens Stoltenberg tenker om dagens Dagbladet-avsløring.

- Det må du nesten spørre Stoltenberg om, sier Skei Grande.