Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke overrasket hvis teorien stemmer

ARENDAL (Dagbladet): Politiavdelingssjef Magne Storaker blir ikke overrasket dersom Andersens teori om hobbymalinga stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sånn er Andersen. Han kan sitte og høre om ting vi har spurt ham om hundre ganger og så kommer det plutselig et svar. Slik var det med sykkelveska: Vi hadde spurt om Kristiansens mobiltelefon om og om igjen uten at han hadde noen forklaring. Så kom han plutselig med opplysningen om sykkelveska som Kristiansen pleide å ha mobilen i på sykkeltur, sier Storaker.

- Jeg tror det kan ha å gjøre med at han ikke tidligere har sett sammenhengen mellom flekkene på jentene og malinga, sier Storaker.

Han sier Andersen utallige ganger er blitt spurt om flekkene på jentene:

- Han har hver gang svart at han ikke har visst noe mer.

Videre har Rettsmedisinsk institutt på eget initiativ igangsatt ny undersøkelse av Kristiansens sykkelveske fordi man har lokalisert nye spor av biologisk materiale. Også her er svar ventet denne uka.

Storaker sier politiet tidligere ikke har hatt noen grunn til å sjekke likmerkene mot Kristiansens hobbymaling:

- Men når Andersen nå forklarer at det må dreie seg om en spesiell hobbymaling, så må det undersøkes, sier Storaker.

Om Andersens opplysning sier Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen:

- Det hadde vært en fordel å ha fått dette presentert på forhånd. Utgangspunktet er at politiet skal gjøre en grundig og god jobb på dette. Nå håper jeg vi får litt tid på oss.

Hele Norges coronakart