TRIST: Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal sier det ble en trist slutt på rockefestivalen i Nordfjordeid. Han håper politiet løser saken. Foto: Fridgeir Walderhaug
TRIST: Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal sier det ble en trist slutt på rockefestivalen i Nordfjordeid. Han håper politiet løser saken. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

- Ikke på våre tretten år som festival har vi opplevd noe slikt

Tre unge menn under 20 år er siktet for voldtekt mot ei jente under 16 år på Malakoff-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDFJORDEID/OSLO (Dagbladet):  Politiadvokat Erling Melvær i Sogn og Fjordane politidistrikt sier at siktelsen mot de tre som er pågrepet kan bli utvidet dersom det kan føres bevis for at den seksuelle omgangen er begått av flere personer i fellesskap.

En av de tre siktede er blitt løslatt i dag fordi politiet mener det ikke foreligger fare for bevisforspillelse. Siktelsen mot vedkommende blir opprettholdt. Politiet gjennomfører avhør av de to andre siktede i ettermiddag.

16 års fengsel - Vi har tatt ut en foreløpig siktelse for seksuell omgang med barn under 16 år. Den fornærmede er mellom 14 og 16 år gammel. Den bestemmelsen har en strafferamme på inntil seks år i fengsel. Dersom siktelsen blir utvidet til seksuell omgang begått av flere i fellesskap, vil strafferammen være inntil 15 år i fengsel, sier politiadvokat Erling Melvær til Dagbladet.

Festivalsjef ved Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid, Arnt-Ivar Naustdal, synes dette bare er trist.

- Ikke på våre tretten år som festival har vi opplevd noe slikt. Dette er en trist sak, sier Naustdal til Dagbladet.

Skår i gleden Naustdal og en rekke frivillige er i full gang med å rigge ned etter det Naustdal beskriver som en svært vellykket festival.
Men festivalsjefen legger ikke skjul på at saken, der ei mindreårig jente angivelig skal ha blitt seksuelt misbrukt av tre menn i slutten av tenårene, legger en skygge over gleden.

Leier inn politi - Det er trist, også fordi vi alltid har hatt trygghet for våre besøkende som første prioritet.
Samarbeidet med politiet er topp, og vi leier inn både politifolk og personell fra et vaktselskap for å trygge sikkerheten til gjestene.

- Og noe slikt har dere ikke opplevd tidligere?

- Nei, men klart vi har hatt forskjellige episoder, men ikke noe slikt som dette. Nå skjedde dette i sentrum, utenfor vårt område og vår sikkerhet, men like vel er det en forbindelse. Nå står det i politiets makt å løse saken, sier Naustdal.

Det var i 2003 Naustdal og to andre kamerater startet festivalen, som i år trakk hele 22.000 mennesker til lille Nordfjordeid i Sogn og Fjordane.

Tekniske undersøkelser - Jeg kan ikke si noe om hva som er framkommet under avhør av de siktede. De er alle under 20 år gamle. Vi ønsker ikke nå å oppgi nærmere alder på dem, sier Melvær.

BASESTASJON: Politiet bekrefter at de har tilgang til mobilopplysninger fra en basestasjon i nærhet til et mulig åsted for voldtekt i Nordfjordeid. Foto: Fridgeir Walderhaug
BASESTASJON: Politiet bekrefter at de har tilgang til mobilopplysninger fra en basestasjon i nærhet til et mulig åsted for voldtekt i Nordfjordeid. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Advokat Elisabeth Elliott sier at hun møtte sin klient i går og at hun var tilstede under avhøret av ham natt til i dag. Av hensyn til etterforskningen vil hun ikke kommentere hvordan hennes kient stiller seg til siktelsen mot ham.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser flere steder i nærheten av festivalområdet til Malakoff-festivalen som har vært arrangert i helga. To spesielle steder har vært avsperret.

Politiadvokat Erling Melvær bekrefter at det er basestasjoner i nærheten og at det kan være mulig å innhente mobildata for de tre siktede i saken. Melvær oppfordrer publikum som kan ha sett eller hørt noe om den alvorlige hendelsen, om å ta kontakt med politiet.

Politiadvokat Erling Melvær opplyser i en pressemelding at det ikke vil bli gitt flere opplysninger eller kommentarer til denne saken før tirsdag.

MULIG ÅSTED: Politiet har gjennomført tekniske søk etter bevis flere steder i nærheten av festivalområdet. Foto: Fridgeir Walderhaug
MULIG ÅSTED: Politiet har gjennomført tekniske søk etter bevis flere steder i nærheten av festivalområdet. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer