Kulda kommer tilbake:

- Ikke pakk bort ulltøyet!

Det er ventet et tosifret antall minusgrader flere steder i landet den kommende uka.

VINTERVÆR: Den kommende uka blir det lave temperaturer i hele landet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VINTERVÆR: Den kommende uka blir det lave temperaturer i hele landet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Etter en kald start på året for mange i Sør-Norge, har helga bydd på mildere temperaturer og nedbør flere steder. Men vinteren er ikke over med det første, advarer meteorologene:

- Ut i neste uke kommer kulda tilbake for fullt, så ikke pakk bort ulltøyet helt! skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Temperaturer ned mot 30 minusgrader

Et lavtrykk vil ligge over Norge fram til tirsdag, men fra onsdag setter kulda inn for fullt.

- Vi har en kald uke i vente. Det blir minusgrader de fleste steder i landet, og flere områder vil få et tosifret antall minusgrader for første gang i vinter, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Ottar Fagerlid, til Dagbladet.

Natt til fredag ble det målt under 30 minusgrader i Østerdalen og Sel kommune i Innlandet. Innbyggere i disse områdene kan vente seg liknende temperaturer i dagene som kommer.

FOLKSOMT: T-banen er full av skigåere på vei opp i marka denne helgen. - Vi kan ikke sette skituren på hold, sier Pål Helland. Dagbladet TV har ikke brukt zoom i denne reportasjen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Størst forskjell i nord

På Sør- og Østlandet, hvor det allerede har vært en kald uke, står flere solfylte dager med temperaturer rundt 10 minusgrader for tur.

Høytrykket vil imidlertid føre til et større værskifte i de nordligste delene av landet, ifølge meteorologen.

- I Nord-Norge har det vært en relativt mild og snøfattig vinter hittil. Nå vil temperaturene synke betraktelig, og mot slutten av uka kan det også komme nedbør. Befolkningen i nord vil oppleve den største endringen i været, sier han.

Typisk vintervær

Temperaturene på Vestlandet og i Midt-Norge vil imidlertid ikke krype like langt nedover gradestokken som i innlandsstrøkene og i nord.

- Men januar er en kald måned, og det blir et tosifret antall minusgrader også i disse delene av landet, sier meteorologen og legger til:

- Det blir typisk vintervær med snø, noe sol og nærmere ti blå. For dem som er glad i vinter, vil trolig Vestlandet og Midt-Norge være de optimale stedene å oppholde seg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer