Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke perfekt leder

Anders Anundsen er stolt over sine tidligere politiske medarbeidere.

- UTÅLMODIG:  - Jeg er nok i overkant utålmodig og svært opptatt av å levere politikk på løpende bånd, skriver Anders Anundsen om seg selv på Facebook. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- UTÅLMODIG: - Jeg er nok i overkant utålmodig og svært opptatt av å levere politikk på løpende bånd, skriver Anders Anundsen om seg selv på Facebook. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag skriver Dagbladet om den politiske flukten fra justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Siden Anundsen inntok statsrådstaburetten høsten 2013, har samtlige fire statssekretærer og den ene politiske rådgiveren sluttet.

Anundsen la i dag selv ut en kommentar til Dagbladets artikkel på sin hjemmeside på Facebook. Der skriver statsråden:

«Det er sikkert både pompøst og arrogant å skrive dette på FB, men jeg er faktisk ganske stolt av at flere av mine tidligere politiske medarbeidere har blitt rekruttert til nye jobber etter et par år i JD».

Facebook Videre i Facebook-meldingen heter det:

«Men noen perfekt leder er jeg nok ikke. Jeg er nok i overkant utålmodig og svært opptatt av å levere politikk på løpende bånd. Sånn vil jeg nok fortsatt være, og mine utmerkede nåværende og tidligere politiske medarbeidere har hjulpet og hjelper meg uvurderlig i kampen for politiske leveranser».

Til Dagbladet i dag svarer Anundsen at det ikke er unaturlig med utskiftninger i den politiske ledelsen etter to og et halv år i regjering.

- Jeg har og har hatt dyktige politiske medarbeidere. Flere av dem er hentet til nye og andre utfordringer i regjeringsapparatet. Det er helt naturlig, sier han.

- Feil og mangler Han sier han ikke føler seg hjemme i beskrivelsen som arrogant, men at han ikke er overrasket over at noen kan oppfatte ham som det.

- Det har jeg snakket en del om i flere portrettintervjuer, blant annet i Dagbladet. Jeg har, som de fleste andre ledere, feil og mangler, sier han.

- Å bli en så god leder som mulig er viktig, samtidig som jeg fortsatt skal være utålmodig og ha høye krav til leveranser.  

Sammen med resten av ledelsen i Fremskrittspartiet er Anundsen denne helga på Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen.

Hele Norges coronakart