Ikke plass til fredsduer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demokraten Barack Obama er ingen fredsdue lenger. Han er blitt kritisert for å mangle erfaring av flere enn republikanerne. Nå har også Hillary Clinton kalt ham naiv i utenrikspolitikken. Og det kan ingen presidentkandidat i USA ha på seg når landet faktisk er i en krigssituasjon. Derfor føleråpenbart Obama at han må vise muskler og slippe en verbal bombe. Senatoren fra Illinois advarte nylig Pakistans president Pervez Musharraf fra talerstolen, og sa at hvis Musharraf ikke gjorde mer for å slå ned på terroristene, vil han flytte amerikanske styrker fra slagmarken i Irak til Pakistan. Bombene ville falle over talibankrigere.

Obama bruker enhver anledning til å si at han,

i motsetning til Hillary, stemte mot krigen i Irak. Antallet krigsmotstandere i USA er økende samtidig som angrepene på New York og Washington i 2001 spøker i bakhodet til de fleste amerikanere. Selv om mange vil ha troppene hjem fra Irak frykter et flertall at USA vil oppleve nye angrep i framtida. Man vil ha fred, men er forberedt på krig. Og USA er et land i krig. Det var en av årsakene til at George W. Bush ble gjenvalgt i 2004. Man vet hva man har men ikke hva man får, het det. Og John Kerry var ikke noe godt alternativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer