- Ikke press meg til å gå til krig!

Krigsherren med norske marinefartøy advarer myndighetene.

SLÅR TILBAKE: Krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo advarer nigerianske myndigheter, som han mener presser ham til å gå til krig. Foto: Privat
SLÅR TILBAKE: Krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo advarer nigerianske myndigheter, som han mener presser ham til å gå til krig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nigerianske krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo skal ifølge flere medier ha forskanset seg i Creek-området i Nigerdeltaet etter at det før helgen gikk ut melding om at han vil bli ettersøkt om han ikke møter til avhør hos landets «Økokrim», EFCC.

- De som tror vi kan presses til å gå til krig, må tenke seg om hvorvidt en slik krig er nødvendig, advarer Tompolo i en pressemelding.

Krigsherren er den samme som gjennom sitt sikkerhetsselskap Global West Vessel Specialist (GWVS) anskaffet sju utrangerte norske marinefartøy for å drive piratjakt og skatteinnkreving på vegne av det nigerianske kystverket NIMASA.

Stor opprulling I sommer fikk NIMASA-direktør Patrick Akpobolokemi sparken, og for ei drøy uke siden ble han fengslet i en større korrupsjonsopprulling knyttet til driften av kystverket.

Tompolo og hans sikkerhetsselskap GWVS knyttes stadig tettere til opprullingen. 4. august ble kontoer tilhørende Tompolo og GWVS frosset på grunn av etterforskingen. Fredag ga den nigerianske «Economic and Financial Crimes Commission» (EFCC), tilsvarende norske Økokrim, krigsherren ei uke på seg til å melde seg til avhør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer