- Ikke psykotisk 22. juli

Les hele pressemeldingen hvor det konkluderes med at Anders Behring Breivik er tilregnelig.

TILREGNELIG: Fengslingsmøte Anders Behring Breivik. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
TILREGNELIG: Fengslingsmøte Anders Behring Breivik. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PRESSEMELDING

Oslo tingrettSakkyndigrapport:

- Ikke psykotisk på handlingstidspunktet

De sakkyndiges hovedkonklusjon er at tiltalte Anders Behring Breivik vurderes ikke psykotisk på handlingstidspunktet 22. juli 2011. Det innebærer at han er vurdert som tilregnelig på gjerningstiden.

De rettspsykiatriske sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas har i dag levert sin rettspsykiatriske rapport om tiltalte i terrorsaken på Utøya og i regjeringskvartalet, Anders Behring Breivik, til Oslo tingrett og partene i saken.

Dette er konklusjonen: De sakkyndige finner etter utført rettspsykiatrisk undersøkelse av Anders Behring Breivik f. 130279:

1. Observanden var ikke psykotisk, bevisstløs eller psykisk utviklingshemmet i høy grad (§ 44) på tiden for de påklagede handlinger.

2. Observanden har ikke en alvorlig psykisk lidelse med betydelig svekket evne til realistisk vurdering av sitt forhold til omverdenen, og han handlet ikke under en sterk bevissthetsforstyrrelse på tiden for de påklagede handlinger. Observanden er ikke lettere psykisk utviklingshemmet (§ 56 c).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer