Forlenger coronarestriksjoner på New Zealand

- Ikke råd til å glippe

Regjeringen på New Zealand forlenger de strenge coronarestriksjonene i Auckland, til tross for at 70 prosent er fullvaksinerte.

NEDSTENGT: New Zealands hovedstad Auckland vil forbli nedstengt i ytterligere to uker. Foto: Chameleons Eye / REX / NTB
NEDSTENGT: New Zealands hovedstad Auckland vil forbli nedstengt i ytterligere to uker. Foto: Chameleons Eye / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter 62 dager med strenger restriksjoner i New Zealands hovedstad, forlenger myndighetene tiltakene i Auckland i minst to uker til.

Det sa statsminister Jacinda Ardern på en pressekonferanse mandag.

Dette gjøres til tross for at andelen vaksinerte i hovedstaden fortsetter å stige. Nesten ni av ti, 89 prosent, har fått minst en dose av en coronavaksine, og 70 prosent er fullvaksinerte, ifølge The Guardian.

Utover de neste to ukene, kan ikke myndighetene si noe om hvor lenge tiltakene vil vare. Det har tidligere slått fast at det ikke vil være et tema å gjøre store endringer før andelen fullvaksinerte passerer 90 prosent på landsbasis.

- Vi må fortsette, både med restriksjoner og vaksinering. Med Delta-varianten holder det ikke bare med det ene eller andre, sa statsministeren på pressekonferansen.

- Gjort en stor forskjell

Auckland, med sine 1,7 millioner innbyggere, blir dermed værende på tiltaksnivå tre av fire, mens resten av landet er på nivå to, skriver avisa NZ Herald.

- 62 dager er lang tid, men dette har gjort en stor forskjell. Det har hjulpet oss å holde smitten nede, sa statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer