Ikke råd til ferie

I natt jobbet Sverre Thorsø (43) tolv timer som sveiser. I dag er han arbeidsledig igjen - men er langt fra alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULSTEINVIK (Dagbladet): - Politikerne gir blaffen, mener firebarnsfaren fra Hareid.

Utflagging, konkurser og ordretørke. Dette er hverdagen til stadig flere industriarbeidere. Fredag i neste uke faller dommen over hvor mange av de 280 permitterte ved Ulstein Verft i Ulsteinvik som må slankes bort. Sverre Thorsø kan bli en av dem.

Dropper ferien

- Jeg føler fortvilelse og avmakt, sier Sverre Thorsø. Permitteringsvarselet fikk han i julegave, nå tar han strøjobber for verftene i området.

- Jeg må ta nattskift for å få endene til å møtes. Det gir mer lønn.

Til våren skal eldstejenta Silje (14) stå konfirmant. Å planlegge noe er håpløst.

- Men det verste blir å fortelle barna at ferien går fløyten. De møter problemene to steder, her hjemme og ute blant vennene, sier den uføretrygdede kona, Liv Peggy, til Dagbladet.

- En fattig trøst er det at ungene ikke er alene om å måtte bli hjemme i ferien, sier Sverre. For i bygdene rundt verftet er det dominobrikker som faller når verftet får problemer.

- Politikerne sover

- Vi fikk nylig en ny kontrakt, men skipet bygges i Polen, og vi blir avspist med å sette sammen legoklosser. Lokalpolitikerne våkner vel ikke før skattesvikten kommer, sier Sverre.

MÅ DROPPE FERIEN: Familien Thorsø går en usikker framtid i møte. Fra venstre Liv Peggy (40), Sverre jr. (10), Maline (12), Peter (9), Silje (14) og Sverre (43) kan trolig bare glemme ferie til sommeren. Det blir tøft nok med husholdningsutgifter og konfirmasjon.