- Ikke redd ei naken rumpe

Erna Solberg ble overrasket over skamløse badegjester da hun besøkte Risør. - Ikke noe nakensjokk, sier Høyre-lederen.

OVERRASKET: Høyre-leder Erna Solberg ble mildt sagt overrasket da hun skulle kikke på en trebåt i Risør. Like bak henne kledde en gjeng seg naken og hoppet i vannet. Senere fikk hun møte en av dem - påkledd. Foto: Facebook
OVERRASKET: Høyre-leder Erna Solberg ble mildt sagt overrasket da hun skulle kikke på en trebåt i Risør. Like bak henne kledde en gjeng seg naken og hoppet i vannet. Senere fikk hun møte en av dem - påkledd. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TVEDESTRAND (Dagbladet): Høyre-leder Erna Solberg skulle bare ta et bilde med partikollegaens sørlandssnekke ved brygga i Risør, men plutselig var det andre som stjal oppmerksomheten.

- Jeg skulle bare se på vår fylkesordfører sin elektrifiserte snekke. Jeg var på vei opp i båten da det var masse jubalong fra ei stor skute på den andre siden, sier Solberg til Dagbladet.

- Overrasket

- Plutselig sto det en haug med nakne unge menn der.

Like bak den tidligere statsministeren hadde nemlig en gruppe seilere uten en tråd tatt oppstilling før de stupte i vannet.

NAKENBADING: Erna Solberg fikk seg en overraskelse under Trebåtfestivalen i Risør torsdag 4. august. Video: Silje Rognsvåg/NRK. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Skal si Risør overrasket i kveld, skrev Erna Solberg på sin egen Facebook-side.

- Det var en overraskende velkomst, ja, sier hun til Dagbladet.

På Facebook la hun ut bilder av den overraskende episoden. «Du kan zoome inn på eget ansvar», skriver en spøkefull Høyre-leder.

- Folk får gjøre hva de vil, sier Solberg, i en uttalelse som kan passe fint med partiets ideologi.

BLANKE MESSINGEN: Erna Solberg skulle bare possere for fotografene i båthavnen da en gjeng unge menn kledde seg nakne like ved. Foto: Facebook
BLANKE MESSINGEN: Erna Solberg skulle bare possere for fotografene i båthavnen da en gjeng unge menn kledde seg nakne like ved. Foto: Facebook Vis mer

Høyre-lederen er for tida på turné rundt i landet, og er denne uka på tur langs sørlandskysten i sin nye valgkampbuss. Fredag besøkte hun blant annet Unge Høyres sommerleir og bedrifter som sliter med strømregningen.

Da Dagbladet får en prat med henne om bord, forteller hun mer om opptrinnet.

- Veldig morsomt

Erna innrømmer at hun reagerte på det som skjedde.

- Jeg tenkte bare at det var fritt og midt i indre havnebasseng med massevis av mennesker, og rett ved siden av. De hadde det åpenbart veldig morsomt, sier Solberg til Dagbladet.

- Hva synes du såpass frilynt atferd i det offentlige?

- Jeg tenker at det får være opp til hver enkelt, men man bør kanskje tenke over det. I vår del av verden er vi ikke så redde for å se ei naken rumpe.

UT PÅ TUR: Høyre-leder Erna Solberg er på turné i Norge utenom valgkamp på partiets nye buss. Foto: Ole Berg Rusten/ NTB
UT PÅ TUR: Høyre-leder Erna Solberg er på turné i Norge utenom valgkamp på partiets nye buss. Foto: Ole Berg Rusten/ NTB Vis mer

Dagbladets utsendte føler forpliktelsen som tabloidavis om å spørre eksstatsministeren om hun fikk nakensjokk.

- Nei, jeg ble ikke sjokkert, svarer Solberg.

Det var unge tyske båtfolk som deltok på den pågående trebåtfestivalen i sørlandsbyen som for anledning gjorde seg til nakenbadere, forteller Solberg.

- Ikke flaue

De var ikke klar over hvem de hadde som publikum, heller ikke at de ble fanget av TV-kameraer og havnet på norsk TV i beste sendetid.

- De synes det var veldig morsomt at de hadde badet nakne rett foran den tidligere statsministeren i Norge, så det skulle de føre i loggboka, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Seansen ble fanget av NRKs kameraer og havnet på Dagsrevyen.

- Gjør dere det der foran meg, ropte Erna over ripa, før hun ble kjent med at nakenbaderne ikke snakket norsk.

Seinere på kvelden møtte Solberg på to av nakenbaderne under en konsert på festivalen, denne gangen fullt påkledd.

- De var ikke flaue, de synes bare det var morsomt, sier en lattermild Solberg.

Hun forteller at de hadde seilt fra Tyskland og er her på båttur og for å delta i regattaer.

- Jeg er glad for at folk opplever at Norge er et land hvor man kan få uventede naturopplevelser på veien, sier en spøkefull Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer