Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke reis til Toronto

Verdens helseorganisasjon advarte i går mot å reise til Beijing, den kinesiske Shanxi-provinsen og Toronto i Canada på grunn av faren for å spre SARS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Anbefalingen om å utsette mindre viktige reiser til de tre områdene er gyldig i minst tre uker, sa WHOs ekspert på smittsomme sykdommer, David Heymann, til Reuters i går.

I begynnelsen av april advarte WHO mot å reise til Guangdong-provinsen i Sør-Kina, der SARS trolig oppsto, og Hongkong.

I Canada er det nå registrert 306 tilfeller av sykdommen og 14 dødsfall, de fleste tilfellene i Ontario-provinsen, der Toronto er største by.

I Beijing er det meldt om nesten 700 tilfeller og 35 dødsfall. I Shanxi-provinsen om 157 tilfeller og 7 dødsfall.

- Eksporterer SARS

Heymann sa at de fem områdene i virkeligheten eksporterer SARS til resten av verden, og håpet er at spredningen av sykdommen kan begrenses hvis folk utsetter unødvendige reiser.

Samme dag sa generaldirektøren i WHO, Gro Harlem Brundtland, at SARS er en utfordring for hele verden.

- Spredningen av virussykdommen SARS er en utfordring for alle, fordi det verken finnes behandling eller vaksine, sier Harlem Brundtland.

- Muterer raskt

SARS-viruset muterer raskt etter hvert som det sprer seg, sier en ledende kinesisk genforsker til avisa The Washington Post.

Yang Huanming og hans kolleger har knekket den genetiske koden i flere ulike prøver av det livstruende viruset SARS. Virusprøvene fra USA og Canada skal ha vært nokså like, mens de prøvene som stammet fra Kina skal ha vært ulike de øvrige prøvene. Det er en indikasjon på at viruset endrer seg etter hvert som det spres, mener forskerne.

SJEKKER: Sykehusansatte sjekkes for SARS-smitte etter lunsj eller før arbeidsstart av andre sykehusansatte ved Mount Sinai-sykehuset i Toronto.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media