Espen Nakstad om corona

- Ikke reis ut

Dette er Espen Rostrup Nakstads beskjed til de som måtte ønske seg utenfor kommunegrensene der det finnes andre tiltak.

- DÅRLIG IDÉ: Espen Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet, sier det er en dårlig idé å reise ut av Oslo. Video: DAGBLADET. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor man i en kommune med mye smitte, og med tiltak deretter, er det lurt å holde seg til disse tiltakene om du reiser ut - eller holde deg hjemme om dette ikke er anbefalt i det hele tatt.

Dette til dem som ønsker å ta seg ut av for eksempel Oslo til kommuner det er andre tiltak.

- Det er mulig å reise på en trygg måte. Man kan reise på hytta med de man reiser med til vanlig, på en smittevernmessig trygg måte, sier Nakstad til Dagbladet TV.

WHO bekymret

Han svarer også på WHOs bekymring for om vi får vaksinert fort nok.

- I Tyskland er de bekymret over tempoet. De er også i en vanskelig situasjon med høyere smittetall og mutasjonene, som kan ha funnet måter der vaksinen ikke fungerer like bra. Dette er et veldig komplisert bilde og det er stor usikkerhet. Det beste vi kan gjøre, er å prøve å få ned smittetilfellene og kjøpe oss tid, slik at viruset kanskje ikke muterer så mye som det ellers ville gjort, sier Nakstad.

Når det gjelder en mulig omprioritering av vaksine i Norge, for eksempel større leveranser med områder med stor smitte, følges situasjonen fra uke til uke og dag til dag, og man gjør vurderinger ut fra dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer