- Ikke rettferdig

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg er forferdelig nedkjørt, sier Terje Wiik, etter at han i dag ble dømt til 21 års fengsel og 10 års sikring for overlagt drap på eks-kjæresten Inger Lise Bakken. Nå ønsker Wiik å anke lagmannsrettens dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terje Wiik ba om legehjelp og nektet å gå inn i rettssalen i Trondheim tinghus, da straffen skulle leses opp i lagmannsretten kl. 13.00.

Rettsmøtet ble neste en time forsinket. 52-åringen fikk forkynt dommen i et annet rom. Han var iført håndjern da to politifolk fulgte ham ut av tinghuset.

- Jeg er slapp, elendig, har problemer med å ta til meg mat og har sterk hodepine. Jeg føler meg syk, fortalte Wiik til Dagbladet.no om bakgrunnen for at han ikke orket å være tilstede i rettssalen.

- Dommen er ikke rettferdig. Hvis det er mulig å anke, kommer jeg til å anke, fortsatte han.

Angrer det han har gjort

Nok en gang gjentok Terje Wiik at han angrer det han har gjort, og at han synes forferdelig synd på alle som er rammet av dette, både sin egen og avdøde Inger Lise Bakkens familie.

- Jeg har aldri, aldri, aldri, aldri hatt til hensikt å ta livet av Inger Lise. Jeg fortjener straff, men bare for legemsbeskadigelse, sa mannen som er dømt for overlagt drap med giftstoffet thalluiumsulfat.

Ifølge lagmannsretten er det betydelig fare for nye og alvorlige straffbare handlinger. Wiik fikk samme straff som i byretten - lovens strengeste - pluss sikring i inntil ti år.

Fornøyd med dommen

- Jeg er fornøyd med straffeutmålingen, sier Inger Lise Bakkens tidligere ektemann, Trond Nygård, til Dagbladet.no. Samtidig er han kritisk til at lagmannsretten reduserte erstatningen til offerets barn med 400000 kroner. Familien får til sammen 1 210000 i erstatning og oppreisning. Wiik ble også idømt saksomkostninger med 400000 kroner.

- Dommen ble omtrent som jeg regnet med. Jeg er overbevist om at det var overlagt drap. Jeg hadde regnet med sikring også, sier offerets far, Ivar Bakken til Dagbladet.no.

Aktor, statsadvokat Arne K. Uggerud, ga uttrykk for at han er tilfreds med lagmannsrettens dom.

- Den følger byretten på alle punkter. Dette viser at tiltalebeslutningen var riktig fundert, sier statsadvokat Uggerud.

Misfornøyd med soningsforholdene

Den dømte ble i vår overflyttet fra Trondheim kretsfengsel til Ila landsfengsel i Bærum, hvor han har sittet til ankesaken kom opp. I morgen flyttes han tilbake til Ila igjen.

- Jeg får ikke en gang ha en PC på cella, sier den drapsdømte sivilingeniøren som er svært misfornøyd med soningsforholdene.

<B>VILLE IKKE MØTE:</B> Terje Wiik nektet å møte opp i Trondheim tinghus i dag.