Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke rettssak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AKP-lederen Jorun Gulbrandsen gjorde det i Dagbladet i går klart at partiet likevel ikke vil gå til injuriesøksmål mot professor Bernt Hagtvet. Hun viser til Hagtvets artikkel i avisa sist fredag, der han presiserte hva han mener og ikke mener om våpentrening og mulig voldsbruk blant de revolusjonære på 1970-tallet.

Det er en fornuftig beslutning. Etter at AKPs virksomhet er ganske godt endevendt i sommerens og høstens debatt i Dagbladet, kan vi ikke se at en rettssak ville kaste ytterligere lys over hva slags alvor som lå bak den voldelige retorikken i AKP. Men når Jorun Gulbrandsen nå nærmest framstiller AKP som et liberalt parti, gjør hun det vel lettvint for seg. Man skal ikke lete lenge i AKP-ernes tekster for å se hva de mente det hele handlet om: væpnet og voldelig revolusjon. Tilstrekkelig mange fikk også høre hvor de selv skulle henge når revolusjonen kom. Dette kan ikke nåværende partiledelse snakke eller skrive seg bort fra.