Ikke rom for flere turister

Nå sier russiske rommyndigheter NJET til flere rikmannsstunt i verdensrommet, i hvert fall de neste to årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at den amerikanske kaksen Dennis Tito fullførte en åtte dagers romferd på søndag, har ryktene gått om at russiske myndigheter er i forhandlinger med flere likesinnede romturister. Nå går en talsmann for den russiske romorganisasjonen Rosaviacosmos ut og ødelegger de eksklusive ferieplanene for den amerikanske overklassen.

- Alle plassene ombord på de russiske romfergene til den internasjonale romstasjonen ISS er for framtiden reserverte profesjonelle kosmonauter, sier Sergei Gorbunov til russisk media.

Tidligere har vestlig media rapportert at minst to personer, deriblant «Titanic»-regissør James Cameron, har vært i forhandlinger med russiske myndigheter om en drømmetur i verdensrommet. Prislappen for tur/retur-billett verdensrommet skal ha vært på rundt 180 millioner kroner. Russlands avkreftelse kommer nå som en overraskelse.

- I beste fall må alle framtidige romturister vente minst to år før russerne har plass til en ekstra person ombord i romfartøyet Soyuz. Det kan ta opp til fem år før neste søkkrike sivile entrer rommet, sa talsmannen.

- Vi insisterte på at Dennis Titos reise skulle finne sted fordi det var en ledig plass til overs for romskipet som skulle til ISS, sa Sergei Gorbunov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer