Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke rom for innvandrere i Ap

Yousuf Gilani svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Ap vil bare ha nikkedukker og innvandreralibier, sier bystyremedlem for Arbeiderpartiet i Drammen, Yousuf Gilani til Dagbladet.no.

I dag ble det klart at han melder seg ut av partiet han har vært medlem i over 15 år.

I dagens utgave av Drammens Tidende går partiledelsen i Drammen Ap ut og varsler intern opprydding etter en valgfuskbråket i fjor høst.

Les også: «Valgfusksaken i Drammen henlagt» 

Blant annet vil de ha lovfestet i Aps regelverk at ingen skal være valgbare før etter ett år som medlem i partiet, og at folkevalgte kan suspenderes mens de er under politietterforskning.

- Guffen stemning

Yousuf Gilani ser alt dette som en indirekte beskyldning om at han og andre minoritetspolitikere er en belastning for partiet.

- Det er ikke rom for kritiske røster innen partiet. Det er guffen stemning i partiet og det mangler takhøyde for politikere med andre meninger, sier Gilani til Dagbladet.no.  

-AP HAR SVIKTET:Ap har sviktet innvandrerne. De vet ikke lengre hva solidaritet er, og jeg vil ikke være med i et parti som svikter en hel gruppe, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no. Foto: TORBJØRN GRØNNING
-AP HAR SVIKTET:Ap har sviktet innvandrerne. De vet ikke lengre hva solidaritet er, og jeg vil ikke være med i et parti som svikter en hel gruppe, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Valgfusksaken startet da noen fremsatte påstander om at personer i rusmiljøet i byen fikk penger og kebab for å stemme på Arbeiderpartiet under årets lokalvalg. Ap-politiker Yousuf Gilani ble samtidig beskyldt for å ha påvirket velgere inne i selve valgavlukkene mens han var funksjonær. Senere ble saken henlagt av politiet på bevisets stilling.

Gilanis soloutspill

Gilani har også provosert partiledelsen med en rekke soloutspill. Her er en oversikt over noen av de han har fremmet i Dagbladet.no: 

• 22. januar 2008 krevde Gilani innvandrerregnskap i Drammen.  

• 11. desember 2007 ville Gilani ha mer restriktiv innvandringspolitikk.

• 25. juli 2007 sa Gilani at Ap har sviktet innvandrerne.

• 14. november 2006 sammenlignet Gilani Levend Ord med al-Qaida. Noe han senere beklagde.

Har tenkt på å slutte lenge

image: - Ikke rom for innvandrere i Ap

- Vi har ikke noe generelt problem med minoritetspolitikere. Det er soloutspillene som er problemet, sier leder for Drammen Ap, Torgeir Micaelsen, til Drammens Tidende.

Gilani benekter ovenfor Dagbladet.no at han nå slutter på grunn av partiledelsens kritikk.

- Dette er noe jeg har tenkt på i flere måneder. Ap har sviktet innvandrerne. De vet ikke lengre hva solidaritet er, og jeg vil ikke være med i et parti som svikter en hel gruppe, sier Gilani.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media