Corona-krisa:

– Ikke rop på søringkarantene i nord

Høyre-politiker Erlend Svardal Bøe mener ingen setter pris på å bli slengt dritt etter.

FAGLIG VURDERING: Erlend Svardal Bøe er ikke mot innreiserestriksjoner, eller søringkarantene til Tromsø eller andre steder i Nord-Norge, men han mener det må være faglig vurdert og begrunnet. Foto: Privat.
FAGLIG VURDERING: Erlend Svardal Bøe er ikke mot innreiserestriksjoner, eller søringkarantene til Tromsø eller andre steder i Nord-Norge, men han mener det må være faglig vurdert og begrunnet. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Covid-19 situasjonen begynner å tære på, og nok en gang ropes det om søringkarantene i Nord-Norge etter på grunn av mutantutbruddet i Nordre Follo og nedstengningen av Oslo og ni andre kommuner.

Høyre-politiker Erlend Svardal Bøe i Tromsø klarer ikke være stille lenger. Han mener det nå mer enn noen gang er viktig at man holder sammen og tenker helhetlig på pandemien og hvordan man best kan bekjempe den.

– Jeg forstår at folk er bekymret, men slik situasjonen er nå må vi heie på innbyggerne i sør som nå er vårt lands førstelinjeforsvar mot dette muterte viruset. Myndighetene har tatt grep, og nedstengningen av hovedstaden og andre tiltak vil føre til vesentlig reduksjoner i reiseaktiviteten. Alle bør unngå unødvendige reiser, både nordfra og sørover og omvendt, med mindre det er helt nødvendig, sier Svardal Bøe til Dagbladet.

Han mener at det er lite konstruktivt lage en konflikt mellom landsdelene så lenge dette er en pandemi som må løses nasjonalt og internasjonalt.

Må ikke ta avstand

– Vi burde oppmuntre dem og hilse til dem at jobben de nå skal gjøre, med enda strengere restriksjoner enn resten av landet, er viktig for at vi skal klare å slå ned viruset, og håpe at de lykkes med den jobben. Ikke kaste oss på en bølge med å ta avstand og rope etter søringkarantene i kommentarfelt på nettet, sier Erlend Svardal Bøe til Nordlys som først omtalte saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer