Finvær i vente

Ikke rydd vekk shortsen, til uka blir det sommervær!

Sol og godt over normal septembertemperatur i vente. 

SOL OG VARMT: Det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Sverige som gir perioder med veldig fint vær i uka som kommer. Foto: Tor Jarild.
SOL OG VARMT: Det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Sverige som gir perioder med veldig fint vær i uka som kommer. Foto: Tor Jarild. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I det som ser ut til å bli en regntung helg, for alle unntatt de som er bosatt helt nord i landet, kan vi glede oss til en uke med sommertemperaturer.

Varmlufta denne helga har tatt turen nordover, og temperaturen har dalt i store deler av Sør-Norge. Et lavtrykk som ligger ved Island drar med seg mange små værsystemer som sender regn innover kysten.

Men til uka blir alt så meget bedre, i hvert fall om du bor i Sør-Norge.

Sommervær i øst og sør

- Temperaturene neste uke vil ligge godt over normalen. Aller mest heldig er Østlandet neste uke, som vil få sol og godt over normal septembertemperatur, sier vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

For på Østlandet og Sørlandet ser været ut til å bli veldig fint den kommende uka.

- Etter litt regn i natt og først på dagen i morgen, kan både sør og øst vente en uke med mye sol, 20 grader og kanskje enda litt varmere noen steder, sier Jensen.

Årsaken er at det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Sverige som gir perioder med veldig fint vær i uka som kommer, kan meteorologen fortelle. I tillegg kommer det varme luftmasser fra Europa med sønnavinden.

Varmt i vest og i Trøndelag

På Vestlandet vil det også bli høye temperaturer og sønnavind, men lavtrykkene fra kysten vil bli litt mer nærgående. Det fører med seg noen regnbyger, men det vil bli varmt, også i vest.

- Utover i uka kan det bli godt over 20 grader, sier meteorologen.

Midt-Norge vil også nyte godt av det svenske høytrykket, men bare til en viss grad.

- Mandag, tirsdag og onsdag blir fine dager, men det vil ikke bli like varmt som lenger sør. Det ser også ut til at det setter inn nedbør fra torsdag.

Midt-Norge: Vil nyte godt av høytrykket til en viss grad. Mandag, tisdag onsdag fint, men ikke like varmt som lengre sør, og det ser ut til å bli nedbør fra torsdag.

«Av-og-på-vær» i nord

Det vil bli fine perioder med sol, også i nord, men temperaturene vil ligge lavere enn i resten av landet.

- Det vil bli mellom 10 og femten grader, og perioder med regn og regnbyger, sier meteorologen, og legger til at også sola vil stikke innom av og til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer