Finvær i vente

Ikke rydd vekk shortsen, til uka blir det sommervær!

Sol og godt over normal septembertemperatur i vente. 

SOL OG VARMT: Det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Sverige som gir perioder med veldig fint vær i uka som kommer. Foto: Tor Jarild.
SOL OG VARMT: Det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Sverige som gir perioder med veldig fint vær i uka som kommer. Foto: Tor Jarild. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I det som ser ut til å bli en regntung helg, for alle unntatt de som er bosatt helt nord i landet, kan vi glede oss til en uke med sommertemperaturer.

Varmlufta denne helga har tatt turen nordover, og temperaturen har dalt i store deler av Sør-Norge. Et lavtrykk som ligger ved Island drar med seg mange små værsystemer som sender regn innover kysten.

Men til uka blir alt så meget bedre, i hvert fall om du bor i Sør-Norge.

Sommervær i øst og sør

- Temperaturene neste uke vil ligge godt over normalen. Aller mest heldig er Østlandet neste uke, som vil få sol og godt over normal septembertemperatur, sier vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

For på Østlandet og Sørlandet ser været ut til å bli veldig fint den kommende uka.

- Etter litt regn i natt og først på dagen i morgen, kan både sør og øst vente en uke med mye sol, 20 grader og kanskje enda litt varmere noen steder, sier Jensen.

Årsaken er at det bygger seg opp et høytrykk over Sør-Sverige som gir perioder med veldig fint vær i uka som kommer, kan meteorologen fortelle. I tillegg kommer det varme luftmasser fra Europa med sønnavinden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer