Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke så ille

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Som eneste yrkesgruppe streiker sykepleierne fordi de ikke har fått en ny lønnsavtale med staten etter sykehusreformen ved nyttår. Når sykepleierne likevel har fått bred sympati for sin aksjon, skyldes det en utbredt oppfatning av at de er grovt underbetalt i forhold til utdanning, ansvar og arbeidsinnsats.
  • Men så viser det seg at sykepleierne ikke tjener så lite som deres tillitsvalgte hevder. I tillegg til grunnlønna har de et såkalt ubekvemtillegg, slik at den faste lønna kommer opp i 284 000 kroner året uten overtid. Dette innrømmer forbundsleder Bente Slaatten overfor Dagsavisen. Det gir et noe annet bilde av lønnsforholdene enn det forbundet hittil har operert med. Det samme gjelder andre grupper i offentlig sektor, som utad bare opererer med grunnlønna. Det er ikke dermed sagt at lønnsforskjellen til privat sektor blir utjamnet. Men i kampen om opinionen må også disse gruppene bruke de virkelige tallene for det de tjener.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!