Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke så kaotisk likevel

Trafikken flyter greit tross tunnelarbeid i Oslo.

IKKE KAOS: Slik så trafikkbildet ut ved nordgående utløp i Festningtunnelen ved 7.30-tiden i morges. Foto: Øistein Norum Monsen
IKKE KAOS: Slik så trafikkbildet ut ved nordgående utløp i Festningtunnelen ved 7.30-tiden i morges. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det varslede trafikkaoset i Oslo som følge av arbeidet i Festningstunnelen har foreløpig uteblitt, melder Vegtrafikksentralen.

I dag var det spådd kaos og lange køer ettersom det nye kjøremønsteret gjennom tunnelen fører til at trafikkavviklingen reduseres med en tredjedel, samt at fartsgrensen er nedsatt til 50 kilometer i timen. Og slik skal det være i et halvt år fremover mens den nye senketunnelen i Bjørvika kobles til landets travleste vegtunnel midt i Oslo sentrum.

- Det er en del trafikk, men ikke noe spesielt mer enn en vanlig mandag, konstaterer opratør Nils Aae ved Vegtrafikksentralen i Oslo.

- Heldigvis har vi ikke hatt noen ulykker eller andre hendelser. Det kan se ut til at mange har tatt oppfordringen om å velge kollektivt eller alternative ruter gjennom Oslo, sier Aae til Dagbladet.

For bilistene vil alternativet være Ring 3, eventuelt Oslofjordtunnelen.

NSB er forberedt på økt tilstrømning i dag, melder informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til Dagbladet.

- Vi er forberedt på å sette inn busser for å ta unna passasjerer. Problemet er nemlig at vi ikke har flere togsett å sette inn. Men foreløpig har vi ikke fått meldinger om noe spesielt, sier han.

Heller ikke Ruter, som styrer busser, trikker og T-baner i Stor-Oslo, har fått meldinger om store forandringer.

- Det er kanskje litt tidlig ennå. Og uansett er mandagene i Oslo den vanskeligste dagen. Vi er forberedt på større pågang, og har satt inn ekstra busser for å ta unna. Men først om et par dager vil vi kunne si hvordan den reduserte fremkommeligheten i Festningetunnelen vil påvirke situasjonen, sier informasjonssjef Gry Isberg i Oslo.

• De siste veimeldingene finner du hos oss her!

KOBLER SAMMEN: Det neste havåret vil det være redusert fremkommelighet i forbindelse med sammenkoblingen mellom Festningtunnelen og den nye senketunnelen under Bjørvika. Illustrasjon: Statens Vegvesen
KOBLER SAMMEN: Det neste havåret vil det være redusert fremkommelighet i forbindelse med sammenkoblingen mellom Festningtunnelen og den nye senketunnelen under Bjørvika. Illustrasjon: Statens Vegvesen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media