- Ikke så oppesen nå

Obama advarer supporterne sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barack Obama går nå ut og advarer støttespillerne sine mot å bli for ovenpå i forkant av valget. Nå er sluttinnspurten i gang opp mot valgdagen 4. november og begge kandidatene er ute for å samle de siste stemmene, skriver Reuters.

Nå er Obama i New York for å samle inn penger, mens John McCain skal møte folket i Pennsylvania etter nattens debatt som Obama vant.

Hos tv-kanalen CNN pekte 58 prosent ut Obama som vinner, mot 31 prosent til McCain.

CBS\' meningsmåling ga Obama 53 prosent mens 22 prosent gikk for McCain.

Husk New Hampshire

Så langt ser det ut til at USAs neste president heter Barack Obama. Han har flest kjendiser bak seg og leder de nasjonale opinionsmålingene. Men nå forsøker han og dempe forventningene.

- For de av dere som føler dere øre, hovne eller tror at alt er avgjort har jeg to ord til dere: New Hampshire, sa Obama under en veldedighetsfrokost på Manhattan i dag.

Med det siktet han til forventningene om at han skulle vinne New Hamsphire i januar under primærvalget. I stedet ble det Hillary Clinton som vant den staten.

DEMPER FORVENTNINGENE: Barack Obama advarer mot å ta seieren på forskudd, selv om en irsk bookmaker allerede har gjort det. Foto: AFP/SCANPIX
DEMPER FORVENTNINGENE: Barack Obama advarer mot å ta seieren på forskudd, selv om en irsk bookmaker allerede har gjort det. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg har vært i denne situasjonen før, da alt gikk i vår favør og pressen tok av. Det hele endte med at vi fikk juling, sa Obama.

Etter nattens debatt mente blant andre Irlands største bookmaker at Obama var den klare vinneren.

- Gevinstene venter

- Vi erklærer dette racet for avsluttet, og gratulerer alle som har satset på Obama. Gevinstene venter på dere, opplyste bookmakerfirmaet Paddy Power torsdag.

Den største gevinsten får en storspiller som bladde opp 100.000 euro i juni. Han får 150.000 euro tilbake.

Neste møte mellom presidentkandidatene skjer i kveld amerikansk tid, skriver Reuters. Da skal de to holde taler under Al Smith-middagen, en politisk tradisjon i Manhattan.

- Ikke så oppesen nå
SE PÅ DEN A: Slik gikk det for seg da de to presidentkanditatene debatterte i natt norsk tid.
STØTTER OBAMA: Bruce Springsteen er bare en av mange stjerner som vil ha Barack Obama som USAs neste president.