- Ikke så stor forskjell mellom kandidatene i Iran

Mener Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): President Barack Obama vil ikke stille seg på parti med opposisjonen i Iran, og nøler med å si at president Mahmoud Ahmadinejad bedrev valgfusk.   I en kommentar sa Obama at det ikke nødvendigvis er store forskjeller mellom Ahmadinejad og reformvennlige Mir Hossein Mousavi, skriver AP.  — Forskjellen mellom Ahmadinejad og Mousavi, i kraft av deres faktiske politikk, er muligens ikke så stor som det påstås, sa Obama, som for andre dag på rad var svært forsiktig i sine uttalelser.

- 20 drept President Mahmoud Ahmadinejad ble gjenvalgt med hele to tredjedeler av stemmene og anklagene om juks kom umiddelbart. President Obama påpeker at begge uansett vil være kontrollert av landets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei.  - I alle tilfeller så må vi forholde oss til et iransk regime som historisk sett har vært fiendtlige mot USA, som har skapt problemer i nabolaget og som forsøker å få atomvåpen, sier Obama.  Videoklipp fra Iran viser blodige og brutale scener, hvor demonstranter blir overfalt og slått av regimevennlige sikkerhetsstyrker. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer