IKKE IMPONERT:  Sylvi Graham (H) synes det er trist at Pensjonisforbundet sparker en ansatt for å hindre forgubbing. Arkivfoto: Foto: Jon Terje H. Hansen
IKKE IMPONERT: Sylvi Graham (H) synes det er trist at Pensjonisforbundet sparker en ansatt for å hindre forgubbing. Arkivfoto: Foto: Jon Terje H. HansenVis mer

- Ikke særlig lurt av dem

Sylvi Graham (H) synes det er trist Pensjonistforbundet sparker ansatt for å forhindre forgubbing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter 18 år som ansatt, får Mary Johansen (69) sparken fra Pensjonistforbundet når hun fyller 70 år 4. juni. 

Som Dagbladet og HK-Nytt skrev i går frykter forbundet «forgubbing», derfor vil de ikke la henne fortsette i halv stilling fram til landsmøtet i 2012 som er det Mary Johansen selv ønsker.

 - Jeg synes det er trist at det er nettopp pensjonistforbundet som skiller på liv og lære her, sier Sylvi Graham som sitter i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget for Høyre til Dagbladet.

- Når de jobber for å bedre kårene for eldre arbeidstakere, burde de kunne gå foran med et godt eksempel og benytte denne verdifulle arbeidskraften, mener hun.

Vil heve aldersgrensen Ut fra arbeidsmiljøloven kan arbeidsgiver si opp ansatte fra de er 70 år, selv om den ansatte selv ønsker å fortsette i jobben. Offisielt vil Pensjonistforbundet fjerne denne aldersgrensen. Høyre har gått inn for at aldersgrensen skal heves.  

- Vi vil at den skal harmonere mer med pensjonsreformen. Ut fra de nye reglene kan man nå tjene opp pensjonspoeng til man er 75 år. I første omgang har vi gått inn for at aldersgrensen skal heves til 72 år, men målet på lang sikt er å heve den til 75 år, sier Sylvi Graham. 

- Er Pensjonistforbundet troverdige i dette spørsmålet når de sparker en ansatt i det hun blir 70 år?

- Jeg synes ikke dette er særlig lurt av dem. Ingenting tyder på at denne kvinnen ikke var skikket. Hun har dessuten bedt om å jobbe bare fram til landsmøtet, så det var ikke snakk om en lang periode, sier hun.  

- Ikke paradoks Pensjonistforbundets advokat, Håvard E. Bjørnstad, bekrefter at de ønsker å «forhindre en forgubbing».    

- I Pensjonistforbundet jobber det mange godt voksne mennesker. På sikt vil det medfører et problem for bedriften. De ønsket derfor å ta grep for å forhindre forgubbing, sa Bjørnstad til HK-Nytt. 

- I enkelte tilfeller er det sakelig grunn til å prioritere yngre arbeidstakere framfor eldre for å bevare en viss spredning aldersmessig, sier Bjørnstad til Dagbladet.    

- Er ikke dette en paradoksal politikk fra Pensjonistforbundet? 

 - Nei. Dette er ikke et paradoks og må sees adskilt. På den ene siden har man forbundets politikk og på den andre siden har man bemanningsbehovet i Pensjonistforbundets sekretariat. Man har jo sett i enkelte industribedrifter hvor man har hatt nedskjæringer at man blir sittende igjen med bare den eldre garden. For å løse dette har man fått rettspraksis på at man kan prioritere yngre framfor eldre, sier Bjørnstad. 

Han ser ingen konflikt mellom liv og lære.

MÅ GÅ:  Mary Johansen (69) må gå fra jobben sin i Pensjonisforbundet når hun fyller 70 år i starten av juni. Foto: EVA LER NILSEN/HK-NYTT
MÅ GÅ: Mary Johansen (69) må gå fra jobben sin i Pensjonisforbundet når hun fyller 70 år i starten av juni. Foto: EVA LER NILSEN/HK-NYTT Vis mer