Politikerkjærester:

- Ikke særlig romantisk

«Mimir & Marhaug» er Stortingets nyeste par. Politikerkjærestene Mari Holm Lønseth (H) og Sivert Bjørnstad (Frp) sier Løvebakken ikke er stedet for den store romantikken. - Vi kranglet mest da Frp gikk ut av regjering.

HUN BOOKER MIDDAG, HAN INVITERER PÅ TUR: Mari Holm Lønseth (H) og Sivert Bjørnstad (Frp) er kolleger på Stortinget og kjærester. Det hender det blir noen spontane, romantiske møter i stortingsrestauranten. Foto: Privat
HUN BOOKER MIDDAG, HAN INVITERER PÅ TUR: Mari Holm Lønseth (H) og Sivert Bjørnstad (Frp) er kolleger på Stortinget og kjærester. Det hender det blir noen spontane, romantiske møter i stortingsrestauranten. Foto: Privat Vis mer
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Mandag kunne Dagbladet fortelle at Rødt-profilene Sofie Marhaug (32) og Mimir Kristjansson (35) har funnet lykken i lag.

De to ble innvalgt på Stortinget ved valget i fjor høst, og bekreftet overfor Dagbladet at de er i et forhold. «Mimir & Marhaug» er langt fra det første kjæresteparet som blir til i maktens korridorer.

Mari Holm Lønseth (30) og Sivert Bjørnstad (31) har allerede flere års erfaring med å være stortingsrepresentanter og kjærester. Dagbladet ba dem om noen råd på vegne av Løvebakkens nye, og noe rødere, superpar.

- Det er ikke så vanskelig som man skulle tro, altså, sier Sivert Bjørnstad.

- Det har jo også noen klare fordeler å være kjærester og dele arbeidsplass. Vi har stor forståelse for at ting skjer kjapt, at planer må endres, at det av og til blir mye reiser og at det ofte blir sene møter, legger han til.

Romantiske møter

Kjæresten nikker.

- Det å ha forståelse for at dagene kanskje ikke blir helt som man hadde planlagt, tror vi er viktig for å få hverdagen som folkevalgt og kjæreste til å gå opp. Det er spesielt viktig i hektiske perioder, sier Mari Lønseth.

- Hvem av dere er best på å planlegge en romantisk date når møtene blir lange og Ap/Sp-kulda setter inn?

- Mari er nok den beste til å slå på stortromma, det vil si initiere å gå på restaurant og så videre, sier Sivert.

- Men Sivert er derimot best på de spontane, romantiske møtene i stortingsrestauranten. Ingenting er som å dele et måltid med fiskeboller og reker i skjell med en iskald farris til, sier Lønseth.

Krangling

«Mimir & Marhaug» har partifargene til felles, men slik er det ikke for Bjørnstad og Lønseth. Det byr selvsagt på litt problemer.

- Jo da, det blir litt krangling, men ikke så mye. Det var ganske lite i starten da begge våre partier satt i regjering, så ble det litt mer da Frp gikk ut av regjering. Men nå som vi begge er i mer eller mindre konstruktiv opposisjon blir det litt mindre igjen, sier Lønseth.

Hun legger til at de to har hverandres parti på andreplass, og at det minsker behovet for høylytte diskusjoner - så lenge hun ikke kaller kjæresten for Høyre-mann. Da kan det nemlig bli månelyst i heimen.

- Den politiske avstanden er jo ikke himmelvid, selv om Sivert blir litt fornærmet av å bli kalt Høyre-mann. Han spiser tross alt grandisen med hendene, ikke med kniv og gaffel, legger hun til.

Amors piler på Løvebakken

- Er Stortinget et mer romantisk sted enn man kanskje skulle tro?

- Ingenting er så romantisk som Stortinget! I det man passerer løvene opp bakken foran stortingsbygningen og de vakre, gule teglsteinene slår imot deg er det som om Amor selv skyter sine piler rett i hjertet, sier Sivert Bjørnstad.

- Mener du det?

- Nei, fra spøk til alvor. Det er ingenting som skulle tilsi at Stortinget i seg selv er noe særlig romantisk sted. Vi ble sammen etter en venne-sydentur på Costa Blanca i Spania, i god Frp-ånd!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer