Ikke samboertillegg til kronprinsen

Regjeringa gir ikke mer i apanasje-pungen til Haakon selv om han blir samboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har i sitt forslag til statsbudsjett for neste år ikke tatt hensyn til at kronprins Haakon er blitt samboer med Mette-Marit Tjessem Høiby. 150.000 kroner er foreslått som apanasje til kronprinsen. Det er 20.000 kroner mer enn for inneværende år.

Prinsesse Märtha Louise er tilgodesett med 120.000 kroner på neste års statsbudsjett. Det er en økning på 20.000 kroner fra i år, og betyr at de to kongelige ungdommene også neste år må belage seg på omfattende økonomisk støtte fra sine foreldre.

Kongefamiliens samlede apanasje øker med 3,8 prosent neste år, til 27,5 millioner kroner, går det fram av forslaget til statsbudsjett for 2001. Derav får kongeparet samlet 27,23 millioner. Store deler av apanasjen går med til å lønne kongeparets hoff og personlige stab.

Driftsutgiftene til Slottet, Bygdø kongsgård og Oscarshall er beregnet til vel 38,1 millioner kroner, mens det settes av 27,8 millioner til større utstyrsanskaffelser og vedlikehold.

For inneværende år ble det avsatt 168 millioner til kongehuset, hvorav 26,5 millioner var apanasje. Grunnen til at beløpet er så mye lavere for neste år, er at kongeleiligheten da blir ferdigstilt.

(NTB)

TJENER IKKE PÅ SAMBOERSKAP: Haakon og Mette-Marit flytter sammen, uten at regjeringa åpner pengesekken av den grunn.