Ikke samme feil på Dash-fly

Foreløpig rapport fra den danske havarikommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke den samme feilen på Dash-flyet som måtte nødlande på Kastrup lørdag, som ved ulykkene i Aalborg og Vilnius i september.

Det slår den danske havarikommisjonen fast i en foreløpig rapport.

Årsaken til at høyre landingshjul på SAS-flyet fra Bergen til København ikke ble slått ut er imidlertid ennå ikke fullstendig klarlagt. Ifølge den danske havarikommisjonen var det en passasjer - som selv er pilot - som gjorde kabinpersonalet oppmerksom på at høyre landingshjul ikke var på plass før landingen.

Havarikommisjonen fortsetter undersøkelsene for å finne hele forklaringen til lørdagens hendelse.

Den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen EASA innkalte mandag produsenten av Dash 8-flyene til et krisemøte. Organisasjonen er bekymret over de mange problemene med flyene av typen Dash 8 Q400, og ønsker derfor et møte med lederne i det kanadiske flyproduksjonsselskapet Bombardier.

Både Bombardier og de canadiske luftfartsmyndighetene konkluderte etter kort tid med at lørdagens nødlanding ikke skyldtes en systemfeil.

(NTB)

IKKE SAMME FEILEN: Årsaken til at høyre landingshjul på SAS-flyet fra Bergen til København ikke ble slått ut, er ennå ikke fullstendig klarlagt. Trolig er det ikke den samme feilen som ved de andre lignende ulykkene, slår den danske havarikommusjonen fast i en foreløpig rapport.