LØSNING I DAG: Partiene på Stortinget minus Frp blir i dag enige om mottak av et større antall syriske flyktninger.  Det blir regjeringens ansvar å følge det opp.  Det er ikke Frps nestleder som avgjør kabinettspørsmål, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LØSNING I DAG: Partiene på Stortinget minus Frp blir i dag enige om mottak av et større antall syriske flyktninger. Det blir regjeringens ansvar å følge det opp. Det er ikke Frps nestleder som avgjør kabinettspørsmål, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Ikke Sandberg som avgjør kabinettspørsmål

Enighet i dag: Ikke 10 000 flyktninger, mottak over flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi merker oss at nestlederen i det ene regjeringspartiet reiser spørsmål om kabinettspørsmål. Det kan bare avklares ett sted, hos statsministeren. Stortinget forholder seg til regjeringen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en kort kommentar til dagens utspill fra Per Sandberg.
- Dundrende uinteressant
- Per Sandberg er dundrende uinteressant. Vi forhandler om løsninger for flyktninger i en forhandling Frp ikke lenger er med, sier Miljøpartiet de Grønnes parlamentariske leder Rasmus Hansson til Dagbladet.
Han slår fast at grensa ikke er på 10 000 flyktninger.
- Det er derfor vi forhandler med Høyre, sier han

Ikke kommentar Andre trekker på skuldrene av at Per Sandberg i innspurten av forhandlingene om Syria-flyktningene, som Frp har forlatt, truer med Frp-dissens eller muligheten for å forlate regjeringen.

De sju øvrige partiene avslutter forhandlingene i dag. Etter det Dagbladet forstår, nås ikke tallet 10 000 flyktninger, som er det magiske tallet det i utgangspunktet var flertall for.

Mottak over flere år Det er heller ikke snakk om mottak over to år, men over flere. For Ap har det vært viktigere å få bred enighet, ikke minst med Høyre, enn å bruke stortingsflertallet for tallet 10 000.

Partiene møtes i formiddag og skal legge fram løsningen for sine stortingsgrupper i ettermiddag.