Ikke sånn da, Sonja

Ble bursdagskronet i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dronning Sonja fyller 70 år i dag, og feirer den store dagen. Som bursdagsbarn flest ble hun belønnet med krone på hodet da hun besøkte Rektorhaven etter gudstjenesten i Stavanger domkirke i formiddag.

I bursdagspresang fra Stavanger kommune fikk dronning Sonja et 100 kvadratmeter stort portrett av 6.500 potteblomster.

Blomstergaven ble presentert for 70-årsjubilanten da hun og resten av kongefamilien kom ruslende med Stavangers ordfører Leif Johan Sevland opp til Tusenårsstedet. Der ble de møtt med varme gratulasjoner av stortingspresident Thorbjørn Jagland, statsminister Jens Stoltenberg, statsråd Helen Bjørnøy, statsråd Erik Solheim og høyesterettsjustiarius Tore Schei, skriver NTB.

Hele følget spiser lunsj på Hall Toll klokken 14, og i hermetikkbyen Stavanger er lunsjtemaet selvsagt hermetikk.

- Vi kommer først til å servere gjestene tre små retter i uterestauranten. En av rettene vil bli servert i hermetikkboks. Den har også fått det betegnende navnet «Hermetikk» på menykartet, sier en travel kjøkkensjef Stefan Andersson til afenbladet.no.

Noe av det morsomste med å ha bursdag er alle overraskelsene. Dronningen ble både overrasket og rørt til tårer da hun ble presentert for sin egen sang under gudstjenesten.

Sangen «Livet er en fødselsgave» med tekst av Eivind Skeie og melodi av Harald Gullichsen, var kirkens overraskelse og hyllest til dronningen, skriver NTB. Hele menigheten sang med i refrenget:

Gratulerer kjære dronning.

BLE OVERRASKET MED KRONE: Dronningen fikk selvsagt bursdagskrone i dag. Foto: Scanpix
BLE OVERRASKET MED KRONE: Dronningen fikk selvsagt bursdagskrone i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Livets gave har vi fått

for å gi hverandre glede

så vårt liv blir rikt og godt

Etter lunsjen reiser hele kongefølget videre til Sør Hidle hvor feiringen fortsetter.