- Ikke se deg tilbake. Se mot land og tenk at det er målet

Khamshajiny Gunaratnam forteller om de dramatiske timene på sin blogg.

MINST 80 DREPT. Minst 80 personer er drept i massakren på AUF-leiren på Utøya i går. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
MINST 80 DREPT. Minst 80 personer er drept i massakren på AUF-leiren på Utøya i går. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Khamshajiny Gunaratnam (23) var blant ungdommene som befant seg på Utøya da en mann kledd som politi begynte å skyte rundt seg i går.

- Jeg er faktisk fortsatt i sjokk. Jeg klarer ikke å presse ut en eneste tåre. Jeg kan ikke tro det: I dag holdt jeg faktisk på å bli drept. Jaget og drept, skriver hun på bloggen sin.

Hun skriver at mange av ungdommene ble bekymret da de hørte om eksplosjonen i Oslo, og prøvde å få tak i familie og venner som befant seg i hovedstaden. Da hun til slutt fikk vite at familien hennes ikke befant seg i nærheten trodde hun at hun kunne puste lettet ut, men plutselig hørte de skudd.

- Alle med båt må hjelpe oss - Hvem faen er det som kødder nå da, tenkte vi? Plutselig ser jeg alle vaktgutta springe oppover og ba oss "gjemme oss", løpe inn i hovedbygget" osv. Jeg løp inn til utedoen like ved AUF-butikken. Skuddene nærmet seg. Jeg var veldig sikker på at dette var "spøk", men man kan jo aldri være sikker på noenting, det har dagen i dag bevist.

Inne på toalette klarte Gunaratnam å sette mobilen på lydløs og gjemme den i bh'en slik at hun ikke skulle miste den. Hun beskriver sekundene inne på toalettet som «for jævlig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer